SOCIETAT

Publiquen el primer Nomenclàtor Georeferenciat complet de les Balears

Inclou modificacions recomanades per la UIB d'alguns topònims, com Maçanella


El primer Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears complet ja està disponible per tothom a l’adreça https://ideib.caib.es/ngib/ del visor IDEIB.

Recull 54.000 topònims i inclou variacions en la grafia recomanades per la Comissió de Toponímia de la Universitat de les Illes. En el camp “consulta de topònims” es troben. És el cas de Massanella que passa a esciure’s Maçanella, el Puig de L’Ofre es recull com a Lofra. També canvia el barri palmesà de Son Cladera, que és, preferentment Son Cledera. D’altres queden com ara, per exemple, la barriada de Sometimes.

Però, a més, aquest nomenclàtor s’ha georeferenciat. Durant anys, els tècnics han visitat el terreny acompanyats per experts en la zona per situar els 54.000 noms on pertoca, exactament. Una feina, expliquen, a contrarellotge, perquè els experts del terreny, pagesos i pescadors, que recorden els noms són de cada vegada més majors. De fet, alguns noms ja s’han perdut per sempre en la memòria del passat. Al Sud de Mallorca hi ha una molt baixa densitat de topònims recollits en comparació amb la resta d’indrets de les Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |