X

Puigdemont denuncia les autoritats espanyoles d’iniciar una “ofensiva judicial brutal” per criminalitzar a polítics

El president cessat de la Generalitat reclama un escrutini internacional perquè no creu que puguin tenir un judici just a Espanya

06/11/2017

Puigdemont denuncia les autoritats espanyoles d’iniciar una “ofensiva judicial brutal” per criminalitzar a polítics

Carles Puigdemont i els altres quatre exconsellers catalans a Bèlgica sortien diumenge a la nit del jutjat. Ho feien en llibertat vigilada. Hauran de comparèixer el pròxim dia 17 davant el tribunal de primera instància de Brussel·les, que decidirà si executa les ordres europees de detenció i entrega emeses per l’Audiència Nacional pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Fins llavors, estaran en llibertat amb mesures cautelars. No poden sortir de Bèlgica, han de comunicar el seu lloc de residència i s’han compromès a assistir a qualsevol convocatòria judicial.

El procés podria demorar-se almanco 60 dies. El dia 17 compareixeran i 24 hores després el jutge dictarà sentència. Però podrien recórrer davant el tribunal d’apel·lacions i davant la cort de Cassació.

En un article a The Guardian, Puigdemont ha acusat les autoritats espanyoles d’iniciar una “ofensiva judicial brutal” contra ell i el seu govern i reclama un escrutini internacional perquè no creu que puguin tenir un judici just a Espanya.

Aquest dimarts, Puigdemont i els excosnellers rebran el suport de 200 batles independentistes que viatjaran fins a Brussel·les per denunciar el que qualifiquen de persecució judicial.

06/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris