X

Puigdemont diu a Rajoy que “si persisteix a impedir el diàleg” el Parlament declararà la independència

"En la meva carta de dilluns li vaig proposar celebrar una reunió que encara no ha estat atesa", escriu el president de la Generalitat

19/10/2017

Puigdemont diu a Rajoy que “si persisteix a impedir el diàleg” el Parlament declararà la independència

Puigdemont signa la Declaració d'Independència al Parlament. /EFE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost aquest dijous el requeriment del Govern central reiterant la seva oferta de diàleg sobre Catalunya i plantejant la possibilitat que es declari la independència. “El Parlament podrà procedir a votar la declaració formal de la independència que no va votar el 10 d’octubre”, ha escrit Puiddemont a Rajoy.


Llegeix aquí la carta íntegra de Puigdemont a Rajoy

Aquesta és la resposta que ha donat al segon termini per respondre al requeriment del Govern central si va declarar o no la independència la setmana passada, i aquest termini expirava aquest mateix dijous a les 10 hores.

“En la meva carta del dilluns li vaig proposar celebrar una reunió que encara no ha estat atesa”, afegeix Puigdemont. El requeriment és un pas previ al fet que el Govern central pugui aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre així l’autonomia de Catalunya: per Puigdemont, això “indica que no s’és conscient del problema i que no es vol parlar”.

El Govern de Mariano Rajoy ha assenyalat aquest dijous, després de la carta del president de la Generalitat, que continuarà amb els tràmits previstos en l’article 155 per “restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya”. Amb aquest objectiu convocarà dissabte que ve un consell de ministres extraordinari per aprovar les mesures que elevarà al Senat.


 El Consell de Ministres aprovarà dissabte seguir amb els tràmits per aplicar el 155 
 Què és l’article 155 de la Constitució i com s’aplica?

 

19/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris