mallorca

Puja el preu de la carn de porc degut a l’epidèmia de pesta porcina a la Xina

En només una setmana el preu del rellom de porc ha pujat 1 euros el quilo

Puja+el+preu+de+la+carn+de+porc+degut+a+l%27epid%C3%A8mia+de+pesta+porcina+a+la+Xina

La Xina és el major productor de carn de porc del planeta ja que en produeix 54 milions de tones a l’any. Però també n’és el consumidor més gran. És el producte carni que més mengen: gairebé 3 vegades més que la carn d’au i 10 vegades més que la carn de vedella. L’epidèmia de pesta porcina africana que pateixen els podria fer sacrificar entre 150 i 200 milions d’animals i els obliga a obrir-ne el mercat a la carn importada afirma Margalida Obrador, presidenta de l’Associació d’Indústries de la carn de les Illes Balears.

A les Illes les produccions de porc són petites. La més grossa és la de Ramaders Agrupats de Felanitx que fa cada any uns 5000 porcs blancs i uns 4000 porcs negres però van directament a fer sobrassada. La producció illenca és insuficient i s’ha d’importar aquesta carn de la Península pagant els preus de mercat. A les carnisseries de les Illes, en només una setmana, ja se n’ha notat l’increment. Les costelles han passat en 7 dies de 4’95 a 5’25 euros el quilo. El llom de 5’40 a 5’70 i el rellom de 9’90 a 10’90 euros el quilo.

Si el mercat es comporta com cada any, s’espera que passat l’estiu pugui baixar el preu però no tant com altres anys. Aquesta crisi global de pesta porcina africana ha provocat que la carn de porc s’hagi convertit en la matèria primerenca que més ha elevat el seu preu al 2019.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Compromís de Cort per acabar amb les pintades incíviques que “van en contra del patrimoni”

Emaya començarà a netejar els grafits de façanes i comerços de Ciutat

Els preus per reciclar enderrocs, a debat

De mitjana es paguen 43 euros per tona, una tarifa que els constructors troben cara però que Mac Insular justifica en el model de gestió en el que pràcticament tot...

Trobat un vaixell romà al fons marí de Can Pastilla

L'embarcació, que està carregada d'àmfores, va ser descoberta per un banyista que bussejava per la zona