mallorca

Puja el preu de la carn de porc degut a l’epidèmia de pesta porcina a la Xina

En només una setmana el preu del rellom de porc ha pujat 1 euros el quilo

Puja+el+preu+de+la+carn+de+porc+degut+a+l%27epid%C3%A8mia+de+pesta+porcina+a+la+Xina

La Xina és el major productor de carn de porc del planeta ja que en produeix 54 milions de tones a l’any. Però també n’és el consumidor més gran. És el producte carni que més mengen: gairebé 3 vegades més que la carn d’au i 10 vegades més que la carn de vedella. L’epidèmia de pesta porcina africana que pateixen els podria fer sacrificar entre 150 i 200 milions d’animals i els obliga a obrir-ne el mercat a la carn importada afirma Margalida Obrador, presidenta de l’Associació d’Indústries de la carn de les Illes Balears.

A les Illes les produccions de porc són petites. La més grossa és la de Ramaders Agrupats de Felanitx que fa cada any uns 5000 porcs blancs i uns 4000 porcs negres però van directament a fer sobrassada. La producció illenca és insuficient i s’ha d’importar aquesta carn de la Península pagant els preus de mercat. A les carnisseries de les Illes, en només una setmana, ja se n’ha notat l’increment. Les costelles han passat en 7 dies de 4’95 a 5’25 euros el quilo. El llom de 5’40 a 5’70 i el rellom de 9’90 a 10’90 euros el quilo.

Si el mercat es comporta com cada any, s’espera que passat l’estiu pugui baixar el preu però no tant com altres anys. Aquesta crisi global de pesta porcina africana ha provocat que la carn de porc s’hagi convertit en la matèria primerenca que més ha elevat el seu preu al 2019.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El BOIB publica les noves restriccions a Mallorca i Eivissa per frenar la pandèmia

A les residències es permetrà, de manera excepcional, la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada

El Govern sol·licita a Sanitat que inclogui les Balears en el decret del nou estat d’alarma

Segons ha recordat l'executiu autonòmic, la incidència acumulada a les illes de casos de coronavirus en 14 dies, segons dades...

La restauració del Port de Sóller veu perillar encara més els seus negocis amb les noves mesures

Els locals aposten pel client local, tot i la difícil situació

La UIB reforça les eines per combatre el frau als treballs i exàmens

Els controls arriben des de les tasques que es fan durant la carrera, fins a les tesis