ECONOMIA

Pujada de sou del 42 % en quatre anys per treballadors de residències privades

L'objectiu és aconseguir fidelitzar els professionals del sector i millorar l'assistència als residents d'aquests centres


Els treballadors de residències privades i centres de dia cobraran un 42 % més de salari d’aquí a quatre anys gràcies a la signatura del primer conveni col·lectiu autonòmic del sector. Els gerocultors, ara mileuristes amb un sou de 1.061 euros, n’arribaran a cobrar 1.500. La principal pujada del sou serà enguany amb un increment del 22 %.

La millora salarial beneficiarà 3.500 treballadors de les illes i els més de 3.600 usuaris de les residències. Els representants sindicals d’UGT destaquen la importància del conveni que -diuen- serà un referent arreu de l’Estat.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha explicat que l’increment serà possible perquè la Conselleria d’Afers Socials incrementarà la partida econòmica per a les 1.400 places concertades existents. Passarà dels 71 euros per plaça i dia actuals als 82 euros a partir del juny.

La part privada també haurà d’incrementar els doblers que destina a les 1.700 places que té a les Illes. El secretari general de l’Associació d’Empreses de Serveis per a la Dependència, de la patronal AESTE, Jesús Cubero, ha destacat la implicació de l’executiu autonòmic per fer possible aquesta entesa.

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha assenyalat que a part de les millores salarials el nou conveni de residències privades i centres de dia també inclou altres millores laborals.

La millora de les condicions laborals i salarials de les treballadores de les residències privades és una antiga reivindicació. A més de tenir un sou precari, fa anys que denuncien que les condicions de feina són excessives per la sobrecàrrega de feina, que en els mesos d’estiu es veu incrementada, ja que moltes parteixen per treballar al sector turístic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |