societat

Pujar el Teix amb neu i sabatilles de sola prima

La manca d'ofertes d'oci du a la muntanya excursionistes experimentats i altres de novells


Al capdamunt de les muntanyes, aquests dies s’hi han vist persones amb botes adequades per fer aquestes pujades i altres que hi han arribat amb sabatilles de sola prima. La manca d’ofertes d’oci a causa del confinament i les nevades han fet augmentar l’afluència de visitants a la serra. Els que es conformen a veure un redol de neu a la vorera de carretera contrasten amb els muntayistes experimentats, que amb equipmaments tècnics han gaudit durant de la Tramuntana com si fos els Alps.

Davant aquest fenomen, el professor de Geografia de la UIB, Macià Blázquez diu que “es veu un tipus d’usuari del lleure a la natura manco experimentat i manco exigent, que no coneix els camins I que es nota que no hi està avesat”. Blàzquez, però, veu aquesta nova situació com una oportunitat, perquè “si aquesta gent que no solia anar a la muntanya, ara hi continua anant, serà possible augmentar la consciencia ambiental d’un sector de la població que fins ara no la tenia”.

Segons el professor de Geografia de la UIB, “les zones amb més afluència de visitants a la serra són el barranc de Biniaraix, l’entorn de Lluc i Valldemossa”. “Això és així, perquè les administracions i el mateix l’imaginari col·lectiu de Mallorca condueixen els visitants cap a aquests tres punts en concret”, explica Blàzquez. “Per això és important que es diversifiquin les àrees recreatives a l’entorn natural. Així es descongestionen les que ja existeixen. A més, les noves suposen una porta d’accés a la natura per aquells usuaris més intèprids,i que no es conformen a anar de torrada”, conclou Blázquez.

Per pujar els cims de la serra de Tramuntana, allò cert és que hi fa més bon arribar amb el calçat adequat. A Botes Bestard, de Lloseta, asseguren que “tot i la crisi, les vendes s’han incrementat d’ençà que va acabar el confinament”. Segons Aina Muñoz, responsable de comunicació de l’empresa sabatera, “cada setmana feim devers 1.500 parells de botes de muntanya, i les venem totes. Si en féssim més, més en vendríem”, explica Muñoz.

El muntanyistes novells que ara s’han comprat unes botes, però, continuaran anant a la muntanya quan la neu s’hagi fos? “Cada dia a la nostra botiga ve gent a comprar botes, i hi venen acompanyades d’amics que volen començar a fer aquesta activitat. Diuen que mai abans no n’havien tengut, de botes, però que, amb la pandèmia, aquesta és l’oferta d’oci que més els satisfà”, comenta la responsable de comunicació de la històrica empresa sabatera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alumnes de grau en línia d’Educació Social de la UIB denuncien que han de fer els exàmens de manera presencial

Demanen fer-lo de manera virtual com es fa amb altres estudis per evitar contagis de Covid-19

El Govern decreta el tancament perimetral d’Eivissa

Fins al 30 de gener només es podrà entrar i sortir de l'illa per una causa justificada que s'haurà d'acreditar amb la documentació pertinent.

Hortense entra amb força a les Balears i deixa centenars d’incidents a Palma, Petra i Manacor

Una dona de 49 anys, ferida greu per la caiguda de la coberta d'un establiment d'autorentat a Palma