societat

Punt i principi per acabar amb l’aïllament elèctric de Menorca

Red Eléctrica conclou avui l'estesa del cable elèctric submarí que arriba des de Cala en Bosch fins a la subestació de Cala Mesquida, a Mallorca

Punt+i+principi+per+acabar+amb+l%27a%C3%AFllament+el%C3%A8ctric+de+Menorca

El vaixell 'Skagerrak' de Red Eléctrica a Cala Mesquida, amb la silueta de l'illa de Menorca de fons.


Red Eléctrica conclou avui l’estesa del cable elèctric submarí que arriba des de Menorca, fins a la subestació de Cala Mesquida a Mallorca. Un pic s’acabin les feines, les dues Illes romandran connectades i s’espera que el cable entri en funcionament l’estiu que ve.

L’arribada del cable submarí a la costa es realitza amb una perforació horitzontal que soterrarà els darrers 800 metres que separen la mar de la subestació elèctrica de Cala Mesquida. Un vaixell auxiliar aporta informació sobre les condicions climatològiques. Mentrestant, un equip de submarinistes s’encarrega d’enllaçar l’estesa elèctrica amb aquest cable d’acer.

Els treballs d’estesa varen començar a principis de novembre a Menorca. Allà, el vaixell ha connectat l’enllaç que s’ha soterrat 12 quilòmetres des de l’subestació elèctrica de Ciutadella i que s’ha estès sobre 41 quilòmetres de fons marí. El cable es troba a 81 metres de profunditat.

Una vegada hagi conclòs la connexió, i fins al mes de març, es preveu fer les feines necessàries per a la protecció de l’enllaç submarí. Després del període de proves, el cable se soterrarà al llit marí per evitar que es trenqui.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Estabilitzat l’incendi de s’Albufera de Mallorca

Ara mateix només queda un punt calent en tot el perímetre, a l'est del Parc Natural, ha explicat el director de l'estratègia de l'operació, Ricardo Franco, a IB3 Ràdio. Tot i que la...

El Govern descarta demanar a l’Estat un Centre d’Internament d’Estrangers per a les Balears

La Consellera d'Afers Socials reconeix desbordament logístic després de l'arribada de més de 200 migrants

Els veïns del Fortí demanen més vigilància al parc de sa Riera

Les grans portes metàl·liques es tanquen a l'horabaixa, però hi ha espais per on es pot accedir. Just darrere de...

L’àrea de salut de Son Gotleu, preparada per sortir de la barriada

Els residents poden sortir de la zona d'aïllament des de dissabte a les 22 hores