X

Quatre detinguts per estafar persones que havien comès infraccions urbanístiques

Els arrestats varen arribar a defraudar 370.000 euros prometent eliminar les sancions

20/03/2024

Quatre detinguts per estafar persones que havien comès infraccions urbanístiques

La Policia Nacional ha detingut a Palma quatre persones acusades dels delictes d’estafa i pertinença a grup criminal. Els arrestats, suposadament, varen defraudar, al manco, 370.000 euros a persones a qui prometien anul·lar sancions de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca. Es tracta d’un organisme que depèn del Consell de Mallorca i que s’encarrega de vetllar per la legalitat urbanística.

El modus operandi dels sospitosos era el següent: asseguraven a les víctimes que tenien contactes a l’Agència de Defensa del Territori i que aquests contactes eren capaços de reduir o fer desaparèixer expedients sancionadors. Entre aquests, hi ha multes de fins a 500.000 euros i l’obligació d’enderrocar construccions il·legals, entre d’altres.

Segons la Policia, els detinguts aprofitaven la situació límit econòmica i mental en la qual es trobaven les víctimes i els demanaven pagaments per tal d’eliminar les sancions. Aquestes, però, ja eren fermes. Els afectats no només no han aconseguit reduir o suprimir les multes, sinó que en alguns casos, han hagut d’assumir interessos de demora i embargaments.

La investigació va començar arran de la denúncia d’un dels afectats. Un dels detinguts és arquitecte i va dur a terme alguns tràmits amb l’administració en nom de les víctimes. L’objectiu era fer veure que treballaven per suprimir les sancions, però a la pràctica, la Policia assegura que aquestes gestions eren només aparents.

20/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris