X

QUABIT compra el 60% del macroprojecte turístic de Son Parc per 24,6 milions d’euros

La promotora adquireix els terrenys on construir un hotel de 264 places i 277 xalets

03/07/2018

QUABIT compra el 60%25 del macroprojecte turístic de Son Parc per 24,6 milions d’euros

La promotora Quabit ha adquirit una cartera de sòls residencials finalistes a Son Parc, al terme municipal des Mercadal, amb una inversió de 24,6 milions i una edificabilitat de 69.350 metres quadrats per construir 277 nous habitatges i 264 places hoteleres.

Es tracta del 60% del sòl del major desenvolupament urbanístic autoritzat i pendent d’executar a Menorca. Uns terrenys i un projecte que des de fa una quinzena d’anys promovia a Son Parc el Grup Prasa, antic patrocinador del Menorca Bàsquet, a través de la societat Ordenación Son Saura, I que aquesta setmana tornava a sortir a la llista dels principals deutors d’Hisenda a Espanya.

Ordenación Son Saura I Golf Son Saura, societats venedores, mantenen encara la titularitat de dues de les quatre parcel·les hoteleres del projecte a Son Parc I del camp de golf, únic existent a Menorca.

Amb aquesta operació, Quabit obre una nova línia de creixement en el mercat balear i tanca la seva quarta gran operació de sòl en el que va d’any després de les carteres adquirides en el primer semestre a Madrid, Guadalajara, el Corredor del Henares

Quabit compta amb un banc de sòl d’1,1 milions de metres quadrats edificables per promoure al voltant de 8.800 habitatges, segons ha assenyalat l’empresa en un comunicat. En concret, el pagament del 70% del preu de la cartera de sòls a Menorca s’ha realitzat a través de la societat controlada majoritàriament per Quabit i participada gairebé en un 10% per la firma global d’inversió Avenue Capital, amb el suport financer de fons assessorats per Avenue.

El 30% restant s’ha satisfet amb accions de la companyia a un valor de 2 euros/acció mitjançant una ampliació de capital no dinerària aprovada a la junta extraordinària d’accionistes celebrada el 15 de novembre de 2017.

Quabit té previst arrencar de manera immediata, abans del mes d’agost, el pre-llançament comercial. Actualment, ultima el disseny del projecte residencial que comptarà amb habitatges unifamiliars independents dirigides tant al client nacional com estranger i, dins d’aquests últims, anglès i francès, principalment.

La cartera comercial de Quabit al llarg d’aquest any es compon de 45 promocions amb gairebé 3.300 habitatges en diferents fases d’execució a Madrid, Màlaga i Costa del Sol, Guadalajara, Corredor del Henares i Balears.

Amb això, manté el seu objectiu de lliurar 7.900 habitatges fins a 2022. A més, durant el primer semestre d’aquest any s’han iniciat les obres de set promocions amb més de 500 habitatges, que se sumen a les 300 que ja s’estaven executant.

La previsió és acabar l’exercici amb al voltant de 1.700 habitatges en construcció.

En virtut del ritme de comercialització, la cartera de prevendes ascendeix a més de 190 milions d’euros amb unes 850 habitatges.

Per 2019, la companyia espera superar les 900 habitatges acabats fins a arribar a 3.000 lliuraments a l’any en 2022.

03/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris