societat

“La meva filla té mastocitosi, hem de tenir l’aire condicionat encès sempre i ens ha arribat una factura de 370 euros”

Cada mes aquesta família d'Inca ha hagut de pagar 50 euros més a causa de la pujada del preu de la llum

%26quot%3BLa+meva+filla+t%C3%A9+mastocitosi%2C+hem+de+tenir+l%26apos%3Baire+condicionat+enc%C3%A8s+sempre+i+ens+ha+arribat+una+factura+de+370+euros%26quot%3B

Lucía, de deu anys, viu amb mastocitosi, una malaltia considerada rara i que reacciona davant els canvis sobtats de temperatura.


Quan la salut depèn del consum elèctric. A David Villalón li acaba d’arribar la factura d’electricitat corresponent al darrer mes. Si se sumen juliol i agost, a aquesta casa d’Inca han hagut de pagar gairebé 370 euros. El motiu és que, a causa de la malaltia considerada rara de la seva filla Lucía, han de tenir encès l’aire condicionat les 24 hores del dia.

“La meva filla necessita estar a una temperatura constant durant tot el dia de 23 o 24 graus. Pateix una malaltia que es mastocitosi, i si no tenim l’aire condicionat encès durant tot el dia, ho passa malament. Si comparam aquest estiu amb l’estiu anterior, cada mes hem pegat una mitjana de 50 euros més a causa d’aquestes pujades tan elevades”, diu David Villalón.

Davant una canvi sobtat de temperatura, la pell de Lucía reacciona amb processos alèrgics, inflamacions o vermellors. Té deu anys i n’és ben conscient que és necessari estar sempre a un lloc fresc. “Si la temperatura és molt elevada, em pot pegar una baixada de tensió. I per això he d’anar molt alerta. Durant aquests dies que fa tanta de calor, no puc sortir de casa fins que són les set o les vuit de l’horabaixa”, explica la nina a IB3 Notícies.

L’economia familiar de David i la seva parella fa que puguin pagar les factures, però es posen al lloc d’aquelles persones en una situació vulnerable. “Nosaltres podem fer front a les factures i el més important és la salut de la nostra filla, però segur que hi ha persones en una situació semblant que no hi poden fer front. És per això que pensam que el Govern hauria de fer qualque cosa davant l’abús de les companyies elèctriques”, comenta David.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

Demanda col·lectiva de 1.000 famílies contra Educació per l’ús obligatori de la mascareta

Un d'aquests casos és la família de Gené, que va ser expulsat. El CEIP Bendinat no accepta el certificat d'un metge privat...