X

Quaranta palestins moren en el darrer atac d’Israel a l’hospital d’Al-Shifa

L'exèrcit israelià assegura que havia advertit prèviament de l'atac

15/11/2023

Redacció

Quaranta persones han mort aquest dimarts a l’hospital d’Al-Shifa, després que l’exèrcit israelià hi hagi dut a terme una operació que, assegura, és dirigida contra Hamàs. Mentrestant, continua l’evacuació d’hispanopalestins de l’enclavament. Avui en sortiran 24 més a través del pas de Rafah.

L’exèrcit israelià diu que havia advertit prèviament de l’atac a l’hospital d’Al-Shifa i que havia instat a evacuar el centre. Els laboratoris de l’hospital i el banc de sang han quedat fora de servei a causa dels talls de llum, i la majoria de les unitats de sang s’han fet malbé. El personal mèdic intenta fer front a la difícil situació.

Fins al moment de l’atac hi havia uns 650 pacients, 36 nadons incubats i 26 pacients ingressats a l’UCI i es calcula que hi ha entre cinc mil i set mil civils atrapats dins el recinte de l’hospital. Els palestins han cavat una fossa comuna per enterrar-hi 180 cadàvers. Mentrestant, Israel diu que ha dut a l’hospital incubadores, equipament i subministraments mèdics.

D’altra banda, un total de 24 hispanopalestins sortiran avui de Gaza pel pas de Rafah i també ho farà un altre grup de 45 persones en una data que encara està per confirmar. I des de l’inici de la guerra, avui ha entrat el primer camió de combustible a l’enclavament.

15/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris