Ciència i tecnologia

La quarantena multiplica per cinc l’enviament de Whatsapps

Els operadors de telefonia mòbil aconsellen als ciutadans un ús "racional i responsable" de les xarxes de telecomunicacions

Foto: EFE


Els operadors de telefonia mòbil aconsellen als ciutadans un ús “racional i responsable” de les xarxes de telecomunicacions davant el començament de la primera setmana completa de teletreball i teleformació per les mesures adoptades davant la pandèmia del coronavirus.

En un comunicat remès per les empreses, els operadors han recordat que durant aquests dies el trànsit a través de les xarxes IP ha experimentat increments pròxims al 40% mentre que l’ús del mòbil ha augmentat al voltant d’un 50% en la veu i un 25% en les dades.

Així mateix, el trànsit de les eines de missatgeria instantània com a Whatsapp s’ha multiplicat per cinc en els darrers dies.

I l’ús del teletreball també ha tingut el seu reflex en la xarxa: el trànsit d’eines de treball en remot com Skype i Webex s’ha multiplicat per quatre.

Per això, han demanat als abonats que prioritzin l’accés a internet per al teletreball i desplacin l’ús del “streaming” de vídeo o el joc a les hores de menys trànsit per ajudar a mantenir la qualitat del servei en aquesta etapa.

A més, han recomanat l’ús del telèfon fix en comptes del mòbil per a efectuar trucades quan sigui possible.

Les principals recomanacions

– Descarregar només els documents o arxius de debò necessaris, i si poden esperar, fer-ho a la nit o en les hores amb menys concurrència de trànsit (entre les dues i les quatre de la tarda i entre les vuit de la tarda i les vuit del matí).

– Sempre que sigui possible, no enviar fitxers de molt de pes (vídeos). I si és possible, comprimir-los.

– Utilitzar eines  com Teams o Slack, i si és possible, no sempre amb vídeo.

– Evitar els mails massius.

– Utilitzar el telèfon fix en comptes del mòbil per a realitzar trucades quan sigui possible.

– I, sobretot, optimitzar el trànsit per al qual de debò és necessari: correu, treball en remot, conferències, aplicacions escolars i d’educació, accés a informació. Les eines d’oci, videojocs, “streaming”, o reproducció de vídeo en directe han de reservar-se per a les hores de menys trànsit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern rastrejarà els mòbils dels ciutadans durant l’estat d’alarma

L'objectiu: determinar les principals vies de contagi del Covid_19 i dissenyar un model de lluita eficaç contra el virus

Dos físics mallorquins creen una plataforma per predir la mortalitat del Covid-19 amb models estadístics

Els models parlen d'una forquilla d'entre 2.000 a 15.000 morts per coronavirus en un període de 30 a 60 dies...

Aquesta notícia contamina

Un vídeo de 4 min de YouTube genera 17 grams de CO₂ a l'atmosfera

La tecnologia 3D aplicada a la medicina

L'Hospital de Son Espases ja l'aplica en el departament de maxilofacial