X

Quatre comandaments i quatre legionaris processats per encobrir la mort d’Alejandro Jiménez

El sergent autor del tret està acusat d'homicidi imprudent i abús d'autoritat i obstrucció a la justícia

28/08/2020

Quatre comandaments i quatre legionaris processats per encobrir la mort d’Alejandro Jiménez

Toni Gomila

Quatre comandaments i quatre legionaris han estat processats per encobrir la mort del legionari mallorquí, Alejandro Jiménez, durant unes maniobres a Alacant, el març de 2019. Segons informa aques divendres “El País”, el jutge militar número 23 d’Almeria ha processat el sergent, autor del tret, per homicidi imprudent i per abús d’autoritat i obstrucció a la justícia. Li demana 330.000 euros de responsabilitat civil.

També ha processat un capità per deslleialtat, encobriment i desobediència a agents de l’autoritat, per ordenar ocultar els fets. Dos tinents, un cap i tres soldats també estan acusats d’encobriment, deslleialtat, desobediència i obstrucció a la Justícia. També estan acusats d’assetjar, vexar i humiliar l’únic soldat que va declarar la veritat del succeït.

Inicialment es va assegurar que el legionari havia mort pel rebot d’un projectil que li va entrar per l’axil·la mentre participava en un exercici de la seva companyia, però posteriorment la prova pericial va determinar que aquest no va ser un rebot sinó per l’impacte directe en el pit disparat pel seu propi sergent. El jutge va paralitzar una incineració que es volia fer amb urgència i va ordenar una segona autòpsia, que va permetre reconstruir la trajectòria de la bala.

Tots ells han estat citats a declarar el 7 de setembre.

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris