societat

Quatre de cada deu treballadors LGTBI han patit agressions a la feina

UGT reclama que la nova llei d'igualtat abordi la discriminació ì les agressions en l'àmbit laboral

Quatre+de+cada+deu+treballadors+LGTBI+han+patit+agressions+a+la+feina

Quatre de cada deu persones LGTBI han patit agressions físiques o verbals a la feina i un 75 per cent oculta la seva identitat sexual.
Són dades de l’informe d’UGT sobre la discriminació d’aquest col·lectiu en l’àmbit laboral. El sindicat reclama una llei que impedeixi que es vulnerin els seus drets.

L’estudi fet a tot Espanya amb 3.300 persones enquestades aporta una de les dades més preocupants: el 42 per cent dels treballadors i treballadores LGTBI han patit agressions a la feina pel fet de ser-ho. La meitat d’aquestes agressions han estat físiques, incloent violència sexual.

A l’hora de fer una entrevista de feina, el 44 per cent oculta la seva orientació sexual. I una vegada contractats, el 75 per cent continua dins l’armari per por al rebuig dels companys.

Per sectors, els més hostils al fet LGTBI són els més masculinitzats com la construcció o la siderúrgia. Els menys problemàtics, la moda o l’atenció a les persones.

Reclamen que la llei pels drets de les persones trans i LGTBI, que té previst aprovar el consell de ministres aquest dimarts, contempli mesures laborals com protocols contra l’assetjament i de denúncia de la discriminació a les empreses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Denuncien la desaparició de cinc joves positives de l’hotel COVID de s’Arenal d’en Castell

El 112 ha donat avís aquest dissabte vespre a la Policia des Mercadal i a la Guàrdia Civil perquè mirin...

Un home, detingut per agredir una persona que li havia demanat que es posàs la mascareta a Sant Lluís

La Guàrdia Civil i la Policia des Mercadal intervenen per aturar una festa a l'hotel COVID de s'Arenal d'en Castell

Localitzen vuit migrants a Formentera

La dona i els set homes han estat interceptats a una zona escarpada sense accés per terra, pròxima a la platja d'Es Caló de Sant Agustí

L’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius de l'operació "Plan Vigilante Balear" és l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un...