X

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

01/12/2020

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal depurades. A més, un 72% d’aquestes mostren nivells de salinitat tan elevats que no poden servir per a ús agrícola. Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation.

L’any 2019 es va caracteritzar per la sequera i ho va deixar palès als aqüífers, malgrat que la demanda d’aigua subterrània es va reduir un 12 per cent. Com a dada més positiva, al 2019 el consum d’aigua dessalinitzada va augmentar un 64 per cent.

Pel que fa a l’agricultura, un quart de la terra cultivada es va destinar a la producció ecològica, que ja suposa un 11 per cent dels cultius eivissencs.

L’informe de sostenibilitat elaborat per Ibiza Preservation que s’acaba de presentar tracta també altres aspectes com el transport o dades d’energia. I és que, des de l’any 2005 fins al 2018, el seu consum s’ha incrementat un 39 per cent. La fundació diu que no es compleix l’objectiu de reducció del 26 per cent per al 2030.

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris