X

Quatre disciplines d’art amb un mateix objecte: la taula talaiòtica de Menorca

Lligada a la candidatura Menorca talaiòtica, la mostra dona a conèixer quatre aspectes d'aquest monument

09/10/2022

Quatre disciplines d’art amb un mateix objecte: la taula talaiòtica de Menorca

Gemma Carrasco

El Centre d’Art Ca n’Oliver de Maó inaugura aquest dilluns l’exposició “Elogi de la taula”. Lligada a la candidatura Menorca talaiòtica, la mostra dona a conèixer quatre aspectes d’aquest monument megalític mitjançant quatre disciplines diferents.

L’artista asturià i resident a Menorca durant 50 anys, Eugenio López, explica la taula com a símbol mitjançant els seus gravats digitals. Hi ha hipòtesis arqueològiques que creuen que aquest monument ciclopi representa un brau, l’animal més venerat durant la prehistòria. Laetitia Lara és l’encarregada de representar l’aspecte de la taula com a ritu amb les seves escultures de pedra. A més, les fotografies de Gemma Andreu mostren les taules com a paisatge.

Les taules com a centre de contemplació astronòmica inspiraren Rafel Timoner, l’artista que expressa l’apartat del cosmos amb una instal·lació molt pensada i treballada.

Tècniques artístiques variades i poc tradicionals que ja s’intueixen amb l’holograma que introdueix la mostra. “Elogi de la taula” romandrà oberta fins al dia 8 de gener a Ca n’Oliver per viatjar després al Roser de Ciutadella fins a finals de març.

09/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris