política

Quatre institucions de les Balears es comprometen a promoure la presència de dones expertes a debats i conferències

El Govern, l'IBDona, el Centre Balears Europa i la Cambra de Comerç de Mallorca s'adhereixen a la campanya #DóndeEstánEllas


Promoure la visibilitat de dones expertes a debats, conferències i espais públics. És l’objectiu de la iniciativa #DóndeEstánEllas, una campanya promoguda per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya que advoca per crear referents femenins a la societat i posar xifres al sostre de vidre. A Europa, els homes cobren un 16% més que les dones, una diferència que arriba al 40% en el cas de les pensions. Això, sumat a la falta de polítiques de conciliació, contribueix a que les dones tinguin manco presència a debats i conferències.

La iniciativa es proposa revertir la situació i combatre els estereotips de gènere potenciant la visibilitat de les dones en l’espai públic. Avui, el Govern, l’Institut Balear de la Dona, el Centre Balears Europa i la Cambra de Comerç de Mallorca s’han adherit al manifest #DóndeEstánEllas. Les Balears són la quarta autonomia a subscriure aquest compromís, que ja suma 80 entitats d’arreu de l’Estat.

Totes les institucions que es vinculen al manifest #DóndeEstánEllas fan seu el compromís d’assegurar la participació de dones expertes en debats, conferències i actes públics que organitzin amb l’objectiu d’evitar normalitzar la masculinització d’aquests espais. En adherir-se al manifest, les entitats també es comprometen a recollir dades per mesurar la presència de dones expertes als actes públics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Prospera la moció de censura a Andratx: Estefanía Gonzalvo (PP) n’és la nova batlessa

El Pi ha votat finalment a favor després de no acceptar la proposta del PSIB

El Pi d’Andratx tirarà endavant amb la moció de censura contra Toni Mir

Els regionalistes consideren que l'oferta proposada pels socialistes arriba "tard i malament"

El PSIB-PSOE proposa retirar Toni Mir de la batlia d’Andratx a canvi de no perdre el consistori

Amb aquest moviment in extremis, els socialistes intenten evitar que El Pi, soci de govern, doni suport a la moció...

Govern i Consell desmenteixen que s’hagi ocultat informació sobre els menors tutelats

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acusa el PP de fer un ús partidista d'aquesta qüestió per treure'n...