X

Quatre morts més amb coronavirus a les Illes en les darreres hores

El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 179 persones. Hi ha 1.859 persones contagiades, cinc positius més que ahir

27/04/2020

Quatre morts més amb coronavirus a les Illes en les darreres hores

Les Illes Balears registren quatre morts més amb coronavirus en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri. El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 179 persones.

Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.859, són 5 positius més que ahir. En les darreres 24 hores, han rebut l’alta 13 pacients. El total de curats és de 1.136.

En total, 166 pacients han ingressat a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes. No hi ha cap ingrés a l’UCI nou en les darreres 24 hores.

Per hospitals i per Illes

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 324 persones hospitalitzades, 53 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 423, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus. A Menorca, hi ha 8 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 4 persones en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 33 les persones hospitalitzades (7 a l’UCI). Altres 12 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

320 professionals infetactats

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 320 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.859 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 114 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 245 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe no s’ha registrat cap contagi nou ni entre usuaris ni treballadors. El nombre de residents positius actius avui és de 188; altres 72 residents han superat la malaltia, i 75 han perdut la vida amb infecció per coronavirus. Els professionals actius són 87 i d’altres 53 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte d’ahir: ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats, informa la Conselleria de Salut en un comunicat.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. Per a l’atenció urgent, el telèfon és el 061.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.


Tota la informació sobre el coronavirus

27/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris