X

Quatres anys després, la jutgessa aixeca el secret del cas Ports i imputa Gual de Torrella en una nova peça

Ho fa en una nova peça que investiga possibles irregularitats en la contractació de l'entitat amb una empresa de càtering

30/04/2024

Quatres anys després, la jutgessa aixeca el secret del cas Ports i imputa Gual de Torrella en una nova peça

La jutgessa aixeca el secret de sumari que hi havia sobre el cas Ports just quatre anys després que s’iniciassin les actuacions. Ho fa amb una interlocutòria en la qual revela que l’expresident de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) Joan Gual de Torrella està també investigat per possibles irregularitats en la contractació d’una empresa de càtering. Aquesta societat va rebre pagaments de l’APB per un valor superior als 62.000 euros, entre els anys 2015 i 2020. A falta d’un informe que ha de lliurar la Guàrdia Civil, la magistrada creu que, en aquesta peça, Gual de Torrella podria haver comès delictes de suborn, negociacions prohibides i tràfic d’influències.

La interlocutòria també revela detalls sobre altres dues peces que estaven secretes. Una investiga el possible afavoriment a dues empreses en la concessió d’una sitja de ciment al port d’Alcúdia. En l’altra, la jutgessa veu indicis d’afavoriment a la investigada i advocada de l’estat Dolors Ripoll, a través del seu marit.

El cas Ports queda dividit finalment en 9 peces, algunes de les quals varen ser arxivades.

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris