societat

Què ens ha aportat la mascareta durant tot aquest temps?

Des de les Balears es veu amb bons ulls l'anunci de Pedro Sánchez de retirar les màscares al carrer a partir del 26 de juny

Qu%C3%A8+ens+ha+aportat+la+mascareta+durant+tot+aquest+temps%3F

EFE/ Fernando Alvarado


El Butlletí Oficial de l’Estat publicava el 20 de maig de l’any passat l’ordre per la qual es regulaven les condicions d’ús obligatori de la mascareta durant la pandèmia. El document obligava a fer servir el tapaboques a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic, sempre que no fos possible mantenir la distància de seguretat de dos metres.

El 13 de juliol es publicava en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma una resolució de Salut, que adaptava a la realitat insular aquesta obligatorietat. Des de llavors, l’ús de la mascareta ha acompanyat els ciutadans en el seu dia a dia, amb conseqüències com la reducció dels contagis de coronavirus, però també la baixa incidència aquest hivern del virus de la grip.

Ara, des de les Balears es veu amb bons ulls l’anunci de Pedro Sánchez. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha afirmat que “estam parlant d’exteriors ventilats i d’espais a l’aire lliure”, mentre que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que “això vol dir que hem fet les coses molt ben fetes”.

Això per les bones dades d’incidència acumulada a les Balears, però dimarts passat el Servei Balear de Salut va fer un advertiment relacionat amb la població que ve d’altres regions. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, va dir que aquestes persones vénen de regions “que no tenen aquestes incidències, que circulen entre nosaltres”.

D’altra banda, el Consell General d’Infermeria veu factible que es retiri l’ús de la mascareta a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància de seguretat.

La majoria de les persones es mostren satisfetes amb la decisió del Govern perquè diuen que, ara a l’estiu, serà un alliberament no haver de dur la mascareta. Tanmateix n’hi ha que opinen que és massa prest i que continuaran duent-la per responsabilitat.


La mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer a partir del 26 de juny

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions