SOCIETAT

Què és la prova TMA?

Des d'avui dijous s'exigeix als viatgers internacionals que volin a Espanya com alternativa a la PCR negativa més info Sanitat admet un nou test, el TMA, com a equivalent a la PCR per a poder viatjar

L’Amplificació Mediada per Transcripció (TMA, en les sigles en anglès), el test que exigeix el govern central als viatgers que volin a Espanya com alternativa a la PCR negativa, és una prova per detectar la Covid-19. Concretament, és un test molecular, com també ho és la PCR. I es du a terme de la mateixa manera: introduint un bastonet al nas per extreure’n mostres del material genètic del coronavirus. S’obté així la certesa de si la persona pateix o no una infecció activa.

Hi ha, però, diferències. La PCR agafa l’àcid ribonucleic (ARN), que és el codi genètic de tots els virus, i el converteix en ADN per poder mesurar-lo. En canvi, la TMA, directament, multiplica l’ARN.

Els nou test és lleugerament més barat i bastant més ràpid: els resultats poden estar en dues hores, mentre que la PCR n’exigeix entre 4 i 5. Aquesta nova tècnica ha estat desenvolupada pel laboratori espanyol Grífols.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |