societat

Què és la prova TMA?

Des d'avui dijous s'exigeix als viatgers internacionals que volin a Espanya com alternativa a la PCR negativa més info Sanitat admet un nou test, el TMA, com a equivalent a la PCR per a poder viatjar

L’Amplificació Mediada per Transcripció (TMA, en les sigles en anglès), el test que exigeix el govern central als viatgers que volin a Espanya com alternativa a la PCR negativa, és una prova per detectar la Covid-19. Concretament, és un test molecular, com també ho és la PCR. I es du a terme de la mateixa manera: introduint un bastonet al nas per extreure’n mostres del material genètic del coronavirus. S’obté així la certesa de si la persona pateix o no una infecció activa.

Hi ha, però, diferències. La PCR agafa l’àcid ribonucleic (ARN), que és el codi genètic de tots els virus, i el converteix en ADN per poder mesurar-lo. En canvi, la TMA, directament, multiplica l’ARN.

Els nou test és lleugerament més barat i bastant més ràpid: els resultats poden estar en dues hores, mentre que la PCR n’exigeix entre 4 i 5. Aquesta nova tècnica ha estat desenvolupada pel laboratori espanyol Grífols.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa