societat

Passar a la Fase 1: què es pot fer i com a partir de l’11 de maig

A partir de dilluns totes les Illes podran dur a terme activitats econòmiques i socials que no estaven permeses fins llavors

Passar+a+la+Fase+1%3A+qu%C3%A8+es+pot+fer+i+com+a+partir+de+l%26apos%3B11+de+maig

El govern central insisteix que passar a la Fase 1 directament no vol dir que els ciutadans de les Balears puguin desplaçar-se lliurement entre les illes. Un extrem que podran fer a una propera fase. El que està clar és que, a partir de dia 11 de maig, la vida a les Illes canvia en aspectes com:

Reunions i mobilitat

Les reunions de fins a deu persones, respectant la distància de seguretat de 2 m i mantenint sempre la higiene màxima de mans i, si és possible, dur mascareta. Aquestes reunions poden ser tant al carrer com dins una casa.

Es permet visitar familiars excepte en els casos que siguin positius per coronavirus o estiguin en aïllament. Tampoc no es pot visitar gent gran o que pertanyin a un grup de risc, per ser més vulnerables. Tampoc no es reprenen les visites als majors que visquin a llars d’ancians. No es restabliran fins a la darrera fase i encara està per decidir en quines condicions.

Els habitants d’un mateix domicili poden compartir un cotxe fins a nou places. Es pot desplaçar pels diferents municipis de cada illa però, no sortir de l’illa de residència.

Comerç, restauració i turisme

Només podran obrir els comerços de manco de 400 m2, igual que a la fase 0, però ja no serà necessària la cita prèvia. Les botigues permetran l’entrada als clients fins a un màxim del 30% del seu aforament i s’haurà d’establir un horari preferent per a la gent gran. A més, els comerciants hauran de desinfectar dos pics al dia el local.

Les terrasses poden ocupar fins a un 50% de l’espai i els clients hi podran seure sempre que quedi una taula buida i estigui correctament higienitzada entre client i client. Hotels i allotjaments turístics poden obrir sempre que no s’utilitzin les zones comunes com el menjador o les sales d’estar.

També tornarà l’activitat dels mercats a l’aire lliure a la via pública tot i que amb condicions de distanciament entre les paradetes, que només seran un 25% de les que habitualment se solen muntar i un terç de l’afluència màxima permesa. L’activitat agroalimentària i pesquera es pot reprendre, sempre complint totes les mesures de seguretat.

Cultura i religió

Amb un terç de l’aforament i també es permeten els espectacles de manco de 200 persones a l’aire lliure. Es reactivaran les visites als museus, també limitades a un terç de l’aforament i en principi amb entrades adquirides prèviament.

Pel que fa als llocs de culte, s’obren els temples i les esglèsies. Tendran una limitació del 30%. Podran assistir a la vetla de difunts quinze persones si és a l’aire lliure i deu si és en un recinte tancat.

Esport

Per aquelles activitats que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris. A més, les instal·lacions esportives a l’aire lliure també es poden reobrir per practicar-hi esports que no impliquin contacte físic com el tennis o l’atletisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Luis Ruiz 09/05/2020

  Puedes ir a la otra punta de la isla en coche a tomarte un café en una terraza, o puedes ir de visita a casa de familiares o amigos, puedes reunirte con 10 personas en la calle, pero para hacer deporte lo tienes que hacer en una franja horaria y sin salir de tu municipio ?? Es decir, todos “apelotonados” en El Molinar ?? No sería mejor poder salir a más horas y en más espacio ?? Difícilmente te encontrarás 10 personas más en mitad de la montaña ..
  Un “sin sentido” como el de las peluquerías cuando empezó esta historia …..

  Salut !!

 2. Rosa 11/05/2020

  ¿Puedo darme un paseo dentro de mi franja horaria por edad por otro municipio?

 3. Esteban Ribas 11/05/2020

  He sentit per la premsa que a la Fase1 ja estan permeses activistats amb empreses d’aventura sense restriccions d’horaris. I no entenc xk no se pot sortir del municipi de residencia per a a fer esport a nivel particular i amb material propi. Perqué esportistes profesionals o federats no tenen restriccions de desplaçament ni d horaris
  I si son permesos un merder de desplaçaments tontos, com s’enten que no pugui sortir amb sa meva piragua i practicar l’esport que m’agrada quan Hi ha cada día gent amb sa taula de surf fent es pardall i que no son residents.

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència