Dels tres edificis més emblemàtiques de l'entitat, només en queda un en propietat
Un dels dubtes, ara, és saber què passarà amb les propietats de l’entitat Sa Nostra després de la fusió BMN amb Bankia. Propietats de les quals Sa Nostra ja començà a desfer-se’n des de l’any 2010.
Dels tres edificis més emblemàtics, ja només en queda un en propietat: la finca de can Tàpera. Amb la crisi de les caixes d’estalvis ja en marxa i a punt d’entrar a formar part del Banc Mare Nostrum, Sa Nostra es desfà, a finals de 2010, de la seva seu històrica. L’edifici, situat al carrer de Ramon Llull de Palma, molt a prop de la plaça de Sant Francesc, es ven. El comprador és, segons Joan Roig, una de les persones que formaven part del patronat de la Fundació Sa Nostra en aquell moment, un empresari vinculat a parcs aquàtics. La Caixa de Balears, però, no se’n va del tot. Hi queda com a inquilina pagant un lloguer amb opció de compra.
Una fórmula que també ha fet servir amb el seu centre cultural del carrer de la Concepció. BMN n’és el llogater i, a la vegada, relloga l’espai a la Fundació Caixa de Balears, hereva de Sa Nostra, per un preu d’uns 400.000 euros a l’any.
Aquestes, però, no són les úniques operacions immobiliàries que han fet Sa Nostra i BMN amb el seu patrimoni per tal d’aconseguir liquiditat. Una de les darreres es produeix en els últims mesos: BMN lloga una de les dues torres de la seva seu actual al polígon de Son Fuster a la Conselleria d’Educació per un preu de 600.000 euros anuals.
Altres moviments, en canvi, han resultat fallits. Encara com a Sa Nostra, l’any 2014, l’entitat pretén hipotecar Can Tàpera per obtenir més de 4 milions i mig d’euros. La finca, però, pertany a la Fundació, i com fixa la llei, el Govern hi ha de dir la seva i acaba, finalment, frenat l’operació.
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
Es tracta d'un britànic de 40 anys