societat

Què podrà fer el Govern si es torna a declarar una pandèmia?

Nou decret llei del Govern que modifica la Llei balear de Salut Pública


El BOIB publica avui una modificació de la Llei balear de Salut Pública. Un text amb el que el Govern s’ha atorgat més poders, per tal de restringir certs drets fonamentals si mai tornàs a declarar-se una pandèmia.

El nou decret llei del Govern permet que, en cas de pandèmia o epidèmia, l’Executiu autonòmic pugui confiscar productes, tancar empreses, restringir la mobilitat o limitar les reunions.
La norma eleva a rang de llei moltes de les mesures que s’han normalitzat durant el darrer any. Per exemple, el Govern podrà obligar a l’ús de mascaretes o imposar fer-se proves diagnòstiques per limitar l’expansió d’una malaltia.

Una altra de les novetats és que, en cas de pandèmia, l’Executiu també podrà intervenir els centres de serveis socials, com ara les residències de gent gran o de persones amb discapacitat.

El decret llei també modifica el règim de sancions de la pandèmia. A partir de demà, s’estableix una nova infracció lleu: no presentar una prova diagnòstica negativa o bé negar-se a sotmetre’s a una prova quan s’entra a les Illes. Per exemple, en cas que un passatger arribi a l’aeroport i no dugui la PCR feta, la multa oscil·laria entre els 100 i els 3.000 euros.

Una altra disposició que entrarà en vigor ja aquest diumenge és la limitació de preus a les proves diagnòstiques. Una PCR haurà de tenir un preu màxim de 75 euros, mentre que els tests d’antígens no podran passar dels 30 euros.

Aquestes mesures es duran al Parlament per a la seva tramitació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Televisió Serverina: “ningú en donava un duro… i ja ho veus, hem fet 30 anys”

Han sobreviscut a l'apagada analògica i són una de les tres úniques televisions locals que queden a Mallorca.

Els Ajuntaments es neguen a negociar només amb CCOO el desbloqueix de la vaga de fems

Això després dels àudios de la discòrdia en què el representant sectorial de Comissions deia "deixau que la merda s'acaramulli"

Jordi Pons completa la volta a Menorca amb l’objectiu de donar a conèixer l’atàxia episòdica

Ha aconseguit recaptar més 3.500 euros d'empreses i particulars que serviran per a la investigació de l'esclerosi múltiple

Eufòria al concert de Rigoberta Bandini a l’Illa del Rei, a Menorca

El Festival Pedra Viva ha tancat amb èxit la seva primera edició fora de les Pedreres de s'Hostal