X

Queda desert el concurs per solucionar el problema de les microalgues a cala Vedella i Port des Torrent

El consistori licitarà ara un nou concurs ampliant el pressupost de 321.000 a 500.000 euros

20/04/2022

Esther De Miguel

Es retarda la solució al problema dels microalgues que enterboleixen l’aigua d’algunes platges de Sant Josep de sa Talaia. El motiu? El concurs licitat per l’ajuntament per a la implantació d’un sistema de bombes aquest estiu, ha quedat desert. Ara, el consistori n’ha de convocar un de nou.

Són ja molts anys que vesins i comerciants de Cala Vedella s’enfronten a aquest problema a l’estiu: l’aigua que s’aixeca de color cristal· lí al matí es va tornant verdosa a mesura que avança el dia.

Una tinció que també a es produeix a Port des Torrent els mesos de més calor.

L’Ajuntament de Sant Josep va iniciar el març el procés per licitar les obres d’implantació d’un sistema de bombes de recirculació d’aigua a aquestes dues platges per acabar amb la proliferació de l’alga que, segons el consistori, és la causant del color verdós.

És la primera vegada que el consistori pren aquesta iniciativa; fins ara se n’havien encarregat els mateixos vesins. El concurs és d’uns 300.000 euros, però ha quedat desert i ara l’ajuntament iniciarà la licitació d’uns altres 500.000 euros.

Santa Eulària, per part seva, sí preveu tenir instal·lat ja al maig un sistema similar per millorar la qualitat de l’aigua a Cala Llonga

20/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris