X

Queden per cobrir més de 100 places docents deu dies després de l’inici del curs escolar

La major mancança de professors es dona a les Pitiüses i Informàtica és l'especialitat amb més dèficit d'educadors

21/09/2023

Queden per cobrir més de 100 places docents deu dies després de l’inici del curs escolar

Aina Gutiérrez

Deu dies després de l’inici del curs escolar, Educació no ha pogut encara cobrir més de 100 places de docents a les Illes. Les Pitiüses és on més mancança d’educadors hi ha i Informàtica és l’especialitat amb més dèficit de professors. Els sindicats STEI-i i ANPE assenyalen que aquesta mancança es podria pal·liar amb un augment del nombre de places del Màster de Formació del Professorat.

Aquest és un màster que habilita per fer una professió, per tant, és obligatori per exercir-la. Enguany la Universitat de les Illes Balears ofereix 310 places per uns estudis que tenen un cost de 991 euros. Ambdós sindicats afirmen que són poques places i que cada any molts d’aspirants en queden fora, per la qual cosa no poden, després, optar a exercir de docent a les Illes.

111 places sense cobrir

Enguany, i deu dies després de l’inici del curs, queden encara 111 places sense professor: 22 a Mallorca, 20 a Menorca, 56 a Eivissa i 13 a Formentera. Així, el problema més gros és a les Pitiüses, i l’habitatge n’és el major impediment.

Especialitats com la d’Informàtica, Català, Orientació Educativa, Anglès i Serveis a la Comunitat són les que pateixen més mancança de professors. Davant d’aquesta problemàtica recurrent, fa uns anys es va crear el tràmit d’urgència.

Revalorar la tasca docent per fer que l’especialista vegi la tasca pedagògica més atractiva que l’empresa privada és encara un repte a assolir.

21/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris