mallorca

Queixes pel retard en el cobrament de les ajudes de 1.500 euros per a la restauració

El Consell de Mallorca assegura que queden pendents de pagar 5 milions d'euros que s'abonaran en els propers 15 dies


Alguns propietaris de bars i restaurants i la PIMEM Restauració denuncien retards en el pagament de les ajudes de 1.500 euros mensuals per la reactivació econòmica. Unes ajudes que el passat mes de desembre el Consell de Mallorca va posar en marxa -a través de la Fundació Mallorca Turisme- amb una aportació econòmica del 50% per part del Govern amb l’objectiu de pal·liar els efectes de les restriccions a causa de la pandèmia.

IB3 Ràdio ha recollit el testimoni de Joan Bonet, propietari d’un bar de Palma. Aquest petit empresari va fer la sol·licitud d’ajuda a finals del mes de desembre i fins al març no ha cobrat la primera mensualitat. És per això que critica “la lentitud en el pagament dels 1.500 euros ja que són uns diners molt necessaris per petits negocis com el meu que tenim pèrdues econòmiques”. A causa de les restriccions, Bonet té l’interior de l’establiment tancat i de la terrassa de 5 taules només en pot tenir tres taules i mitja ocupades. Bonet assenyala que “aquesta subvenció l’hem començada a cobrar fa 20 dies. Fa tot un any que aguantam com podem i quan surt aquesta línia d’ajudes pel petit comerç i autònoms veim que és molt difícil que arribi a qui les necessita“.

La presidenta de PIMEM restauració, Eugènia Cusí, té constància d’aquests retards i assegura que fan molt de mal al sector molt afectat per la pandèmia. Aquí a les Illes Cusí calcula que un 40 per cent de les empreses de la restauració han tancat a causa de les restriccions per la crisi sanitària. Eugènia Cusí ha lamentat que “els ajuts que s’han donat són simbòlics i ara, a més, hi ha molta decepció entre el sector ja que no són unes prestacions àgils”.

El Consell de Mallorca, en canvi, assegura que aquests retards són puntuals i defensa la rapidesa amb què s’ha gestionat aquest paquet d’ajudes de 1.500 euros. El secretari tècnic de turisme de la institució insular, Joan Gaspar Vallori, ha explicat que “el Consell ha tramitat tres convocatòries d’ajudes pel sector de la restauració per un valor de 20 milions d’euros. Ja s’han pagat 15 milions d’euros als empresaris de bars i restaurants i els 5 milions d’euros que queden pendents s’abonaran als empresaris en els propers quinze dies”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detingut l’home acusat de disparar amb una pistola d’aire comprimit a tres persones a Palma

Dies enrere ja havia estat detengut per presumptament haver maltractat la seva exparella sentimental

Controlat un incendi que ha cremat una hectàrea de pinar a Alcanada

S'investiga si l'origen del foc en aquesta urbanització de la localitat mallorquina d'Alcúdia hauria estat intencionat

PIMEM-Restauració i AREMA exigeixen l’obertura de l’interior dels restaurants

Els restauradors asseguren que el seu sector ha patit una minva en la facturació de fins al vuitanta per cent,...

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Marratxí s’uneixen en contra del parc fotovoltaic d’AENA

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd els demana que, si finalment no es fa el projecte, es comprometin a fer...