meteorologia

Quin temps farà per Setmana Santa?

Hi haurà dos parèntesis de pluges i vent moderat

Sortida de sol des de na Ferrana. /Foto: Jaume Busquets


El temps aquestes festes serà en general tranquil. No s’espera cap entrada freda ni cap borrasca important com la de la setmana passada i només hi haurà dos parèntesis de temps més mogut. Un, la nit del Divendres Sant i part de dissabte, i l’altre dilluns, la segona festa de Pasqua.

Dijous Sant

Serà un dia de sol i de niguls alts, sense pluja. Existeix la possibilitat de boires a Mallorca i Menorca a primera hora. No farà fred, la temperatura es mantindrà sense canvis o, en tot cas, serà lleugerament més baixa que la d’avui. El vent serà moderat de mestral, al matí, a Eivissa i Formentera.

Divendres Sant

Hi haurà un progressiu increment dels niguls, que seran abundants a darrera hora. Al final del dia o ja entrada la nit pot caure qualque brusca, en general feble, més probable a les pitiüses i Mallorca. El vent també augmentarà amb les hores i serà moderat amb cops forts de component oest. La temperatura té tendència a baixar.

Dissabte

La nit de divendres a dissabte i dissabte de matí passarà un front poc actiu. El dia començarà tapat i amb algunes plogudes a Mallorca i Menorca, mentre que ràpidament s’obriran clarianes a les Pitiüses. El capvespre s’imposarà el sol arreu del territori. El vent serà de ponent i mestral, moderat. La temperatura seguirà sense canvis respecte divendres o serà un poc més baixa.

Diumenge de Pasqua

Dia tranquil en conjunt i amb el sol com a protagonista. Pujarà la temperatura a les Pitiüses i, més lleugerament, també a Mallorca i Menorca on encara bufarà el mestral moderat fins a mitjan matí.

Dilluns, segona festa

Una nova línia de front visitarà les Illes. S’espera que sigui poc activa, per tant no hi haurà grans precipitacions però sí un dia de cel tapat en general i amb qualque brusca feble. El vent serà de component est i la temperatura molt suau tot i l’ambient gris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Imatge impressionant de la pols en suspensió que emboira les Balears

La concentració d'aquestes partícules és prou significativa i és aquest fet el que provoca que la visibilitat es redueixi i...

Continuam sumant nits tropicals

L'entrada contundent d'aire càlid continua gairebé sense variacions.

El picaplatges camanegre torna a criar a s’Albufera de Mallorca, 30 anys després

El tancament d’una zona favorable per a la nidificació, possible gràcies al PORN, ha estat clau per a assolir aquesta...

Nit tropical i més de 30 graus a primera hora

Avui vespre ha costat davallar de 24ºC al nord de Mallorca