CULTURA

Quina és la història d’Aurora Picornell?

El dia 28 de gener es farà un homenatge oficial en què el Govern entregarà les restes de Picornell i de les Roges del Molinar als familiars


El 20 d’octubre del 2022 es va identificar Aurora Picornell, les restes de la qual varen ser trobades per l’equip d’Aranzadi a la fossa número 3 de Son Coletes, a Manacor, un any abans. Les proves d’ADN així ho varen confimar.

Juntament amb ella, va aparèixer també la seva ploma estilogràfica, amb la qual donava forma a frases que ja formen part de l’imaginari col·lectiu: “Les bales no podran matar les idees” va deixar dit, la lluitadora antifeixista. La Passionària Mallorquina, com era coneguda, va ser assassinada per un escamot colpista contra el règim republicà la Nit de Reis del 1937.

Va ser trobada amb les Roges del Molinar: Belarmina González, Catalina Flaquer i les seves filles Antònia i Maria Pasqual. Es pensava que Aurora Picornell i les seves companyes eren enterrades a Porreres on sí que va ser identificat el pare de Picornell el mateix dia que l’activista. Tot, gràcies a l’ADN del germà d’Aurora.

Aquesta setmana, Memòria de Mallorca ha presentat una denúncia al jutjat de Manacor per crims de lesa humanitat per aquests afusellaments. Fins ara, totes les denúncies presentades per l’associació d’altres víctimes identificades han estat arxivades.

El dia 28 de gener es farà un homenatge oficial. Allà, el Govern entregarà les restes de Picornell i de les Roges del Molinar als familiars.


 més info Denuncien l’assassinat d’Aurora Picornell i de les Roges del Molinar per crims de lesa humanitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |