X

Aquestes són les activitats que s’inclouen a les fases 0 i 1

Els majors de 65 anys podran sortir a passejar a partir del 4 de maig

29/04/2020

Aquestes són les activitats que s’inclouen a les fases 0 i 1


Tota la informació sobre el coronavirus

La fase 0 del pla de desescalada del confinament per fer front a la pandèmia del coronavirus és la de preparació. Moltes activitats permeses ja s’han posat en pràctica, com per exemple, la sortida al carrer dels infants o la implementació del teletreball. A partir del 4 de maig, els majors de 65 anys i les persones que viuen al mateix domicili podran sortir a passejar. Es recomana, però, evitar-hi les hores punta. Igual que als horts municipals, els d’autoconsum i els familiars que també es podran començar a atendre a partir de dilluns que ve, sempre que estiguin al mateix municipi o al del costat.

En haver-hi més gent al carrer es recomana l’ús de mascaretes per fer alguna activitat fora de la llar o per anar en transport públic. A partir de dilluns obrirà el comerç al detall i s’hi reactivaran les activitats de prestació de serveis, com ara, dentistes, centres de fisioteràpia o perruqueries, també, les d’animals. Això sí l’atenció haurà de ser individual, amb cita prèvia, amb la garantia de mantenir les mesures de seguretat i establint un horari preferent per als majors de 65 anys. Pel que fa als bars i restaurants podran reiniciar la seva activitat sempre que puguin garantir el servei a domicili o la recollida a l’establiment.

Just una setmana després, l’11 de maig, s’iniciarà la fase 1. A partir d’aquí es reprendrà el contacte social, però haurà de ser en grups reduïts i sempre que no hi hagi persones vulnerables o amb patologies prèvies. Les persones que convisquin al mateix domicili, ara sí, podran viatjar al mateix cotxe. Es permetran els vetlatoris a un petit grup de familiars i també el culte religiós, mentre no se n’ocupi més del 30% de l’aforament del recinte. Obriran les biblioteques, els museus i els espectacles a l’aire lliure que no podran superar els 200 assistents, seguts i mantenint la distància de seguretat. Si no hi ha repunt de noves infeccions, la desescalada entraria a les fases 2 i 3.


Tota la informació sobre el coronavirus

29/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris