societat

Quines normes sanitàries han de complir els creuers internacionals per amarrar a un port espanyol?

La naviliera haurà de tenir signat un conveni amb centres sanitaris i amb hotels de cada port en cas d'haver d'evacuar-los

Quines+normes+sanit%C3%A0ries+han+de+complir+els+creuers+internacionals+per+amarrar+a+un+port+espanyol%3F

Perquè un creuer internacional pugui amarrar a un port espanyol haurà de complir estrictament un protocol de mesures sanitàries. Primer de tot: si algú té símptomes de covid o és contacte estret no hi podrà pujar. Ja a dins, s’hauran de fer grups de passatgers i tripulants, amb horaris d’embarcament o menjades diferents per no coincidir tots a l’hora. També hauran d’habilitar un espai concret en cas que algú agafi la covid i un altre per als possibles contactes en quarantena. La naviliera haurà de tenir signat un conveni amb centres sanitaris i amb hotels de cada port en cas d’haver d’evacuar-los.

Pel que fa als passatgers, tots s’hauran de fer una PCR en les darreres 72 hores abans d’embarcar o bé una prova ràpida d’antígens el mateix dia que posaran un peu dins el creuer. A més, els que estiguin completament vacunats, hauran de presentar el certificat que ho acrediti. Durant el trajecte, també s’hauran de prendre la temperatura cada dia, i al 3r o 4t dia, s’haurà de repetir la PCR o el test d’antígens. La tripulació també haurà de seguir aquestes normes però, a més, en cas d’estar un període de temps a terra entre trajecte i trajecte, hauran de fer quarantena, ja sigui fora de l’embarcació com a dins la cabina tot sol.

En cas que hi hagi un cas positiu en arribar a port, no es podrà carregar ni descarregar cap mercaderia fins que el Ministeri de Sanitat Exterior ho autoritzi. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mor un home de 62 anys després de caure d’un pi a una finca de Sóller

Els bombers de la localitat han ajudat els sanitaris a arribar a la finca, ja que es tractava d'un camí...

La meitat de la població diana de Balears ja està vacunada amb almanco una dosi

298.751 persones estan vacunades amb pauta completa, el 30,2 per cent

Darrer balanç Covid: 46 nous casos i cap nou mort

Els casos en seguiment augmenten a 11 i ja en són 459 a Balears