X

Quins tresors amaga el fons documental del Llatzeret del port de Maó?

L'arxiu Històric de Maó posarà a l'abast de tothom els més de 1.200 documents que mostren l'activitat del port de Maó durant més d'una dècada

24/10/2022

Quins tresors amaga el fons documental del Llatzeret del port de Maó?

Cristina Tomás

L’arxiu històric de Maó comença el procés per millorar l’accessibilitat al fons documental del Llatzeret. L’objectiu és posar a l’abast de tothom aquests documents que mostren l’activitat del port de Maó durant més d’una dècada. Amb un pressupost de devers 14.000 euros, procedents dels fons Next Generation, s’elaboraran fitxes per millorar la visibilitat i l’accés del fons.

En aquest fons documental s’hi amaguen curiositats com els estris que s’utilitzaven al Llatzeret del port de Maó -entre els segles XIX i XX- per tractar les persones que es trobaven en quarantena. A la farmaciola no hi podia faltar una caixa de caoba amb instruments de cirurgia, un fogó per coure i una espàtula d’acer. També revela altres peculiaritats com les 600 pessetes que cobrava al mes el personal sanitari l’any 1932; els instruments o el combustible que es comprava; o un registre dels vaixells que entraven i sortien del port de Maó.

Més de 1.200 documents que també parlen sobre medicina i prevenció de malalties, i que van ser descoberts l’any 1988 a un magatzem abandonat del port de Maó. Un fons que guarda petits tresors de la història del Llatzeret, i que es preveu que es comenci a catalogar a principis de l’any que ve.

24/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris