ECONOMIA

Rafa Bustillo, catedràtic d’economia: “Si no s’augmentàs el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra de més d’un milió de treballadors”

Bustillo també assegura que fins les darreres apujades, Espanya estava a la coa d'Europa en la qüestió del Salari Mínim


El Consell de Ministres aprova avui la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 965 euros al mes. 15 euros mensuals més, en 14 pagues, pactats amb Comissions Obreres i UGT. D’aquest acord en queden despenjades les patronals CEOE i CEPYME, que creuen que, en el context de crisi actual, no és moment d’apujar sous.

El govern central promou aquest augment del salari mínim tenint en compte la recomanació d’un grup d’experts creat pel mateix govern central i del qual ha format part el catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Salamanca, Rafa Bustillo, qui ha assegurat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que Espanya estava a la coa d’Europa en la qüestió del Salari Mínim Interprofessional.

També ha donat la seva opinió d’expert i ha valorat que en un context de recuperació de l’economia i amb una pujada dels preus, si no augmentassim el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra. Bustillo calcula que més d’un milió de treballadors es beneficiaran daquesta recuperació de la capacitat adquisitiva.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |