Rafa Mir lidera Espanya per assolir les semifinals del torneig olímpic

El davanter d'arrels balears ha firmat un hat trick contra Costa d'Ivori en un partit en què Marco Asensio ha sortit de titular

31/07/2021

10

Espanya ha botat a la gespa amb Marco Asensio a l’onze i un dia més amb Rafa Mir a la banqueta. Les novetats han estat Mingueza i Miranda. El lateral dret ha recaigut de la seva lesió al minut 8 i quan s’ha reprès el joc Costa d’Ivori s’ha avançat amb un gol de Bailly. L’ex del Vila-real s’avança als dos centrals per fer-ne el primer. La resposta ha arribat a la mitja hora. Marca Dani Olmo després d’un regal de la defensa rival. Assistència amb el pit i el català empata.
Marco Asensio ha estat a punt d’aprofitar un altre regal, però el seu xut s’ha estavellat al travesser. El calvianer ha estat a punt de marcar abans de ser substituït al minut 67. Espanya ha desaprofitat ocasions fins a un final que ha estat una bogeria. Al minut 91 Gradel fa el dos a u, que sembla que elimina Espanya. Errada defensiva que avança Costa d’Ivori.
Resposta immediata del seleccionador que envia Rafa Mir a la gespa. Amb l’equip fregant l’eliminació, el davanter aconsegueix l’empat al minut 93. La defensa torna a no estar al seu millor nivell i Mir envia el partit a la pròrroga.
Amb la bandera de les Illes Balears a les seves botes, Rafa Mir ja era l’heroi del partit i encara havia de marcar dos gols més. Però qui ha fet el 3 a 2 ha estat Oyarzábal. Penal assenyalat pel VAR per mans de Bailly. El davanter de la Reial Societat avança per primera vegada Espanya des del punt de penal.
A les acaballes de la pròrroga, Mir ha aconseguit el seu hat-trick amb dos grans gols que suposen la confirmació de la classificació d’Espanya per a les semifinals i també una reivindicació pel davanter, que amb aquestes dianes demana a crits una oportunitat a les semifinals que Espanya jugarà contra l’amfitrió, el Japó de Take Kubo.