X
12

Alberto Núñez Feijóo adverteix que el Partit Popular no acceptarà l’ingrés de càrrecs polítics al Poder Judicial

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha confirmat que estan negociant per escrit amb el PP la renovació del Consell General

14/10/2022

Alberto Núñez Feijóo adverteix que el Partit Popular no acceptarà l’ingrés de càrrecs polítics al Poder Judicial

Rafael Mozo, nou president suplent del Consell General del Poder Judicial./ EFE/Fernando Alvarado

El magistrat de l’Audiència Nacional, Rafael Mozo, s’ha posat al front del ple del Consell General del Poder Judicial, després de ser triat aquest passat dijous com a nou president de l’òrgan, amb 16 vots a favor i un en contra. Serà suplent del president amb poders limitats fins que no es renovi l’òrgan. De fet, continuen, en aquest sentit, les negociacions entre el Govern i el Partit Popular per a la renovació, ja que és necessària una majoria de tres cinquenes parts al Congrés i al Senat.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha advertit que no acceptaran l’ingrés de càrrecs polítics en el Consell, per garantir la independència del poder judicial, i que demanaran que es prenguin les decisions amb una majoria de tres cinquenes parts.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha confirmat que estan negociant per escrit amb el PP la renovació del Consell General del Poder Judicial, però ha apel·lat a la prudència, ja que assegura que “fins que no estigui pactat tot, no estarà pactat res”. “S’està treballant sobre un document per escrit; espero que aquesta vegada sigui la definitiva“, ha confirmat Feijóo.

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT