societat

Rafel Fernández: “Els dies de la vaga de recollida de fems estan contats”

El batlle de Capdepera assegura que el marge de negociació entre la concessionària i els treballadors és molt limitat

Contenidors tancats i capgirats al punt verd del municipi, perquè no s'hi llancin fems. / VEÏNATS DE LA ZONA.


El batlle de Capdepera, Rafel Fernández, qualifica de “desesperant” i “preocupant” la situació actual al municipi, en el cinquè dia de vaga en el servei de recollida de fems. Des que inicià la setmana, coincidint amb el començ de la vaga, les bosses de fems s’acumulen als voltants dels contenidors de tots els indrets de Capdepera, afectant també a Canyamel, Font de sa Cala, Cala Rajada, Cala Agulla i Cala Mesquida.

Ahir horabaixa es reuniren els representants del comitè de vaga i de la concessionària, a més de l’Ajuntament i la directora general de Treball, Virgina Abraham, per arribar a un acord i desconvocar la vaga, però, fins hores d’ara, els treballadors encara no han manifestat si accepten la darrera proposta oferida per l’empresa concessionària o si seguiran secundant les mobilitzacions.

Una proposta que passa per una pujada salarial del 7,5% repartida en els pròxims 3 anys i la creació d’una comissió de seguiment per garantir que els treballadors del servei s’incloguin en el conveni col·lectiu autonòmic, una vegada s’hagi elaborat. Tot i això, sí que han acordat fer una contra-proposta a l’empresa i, si aquesta l’accepta, la vaga s’aturarà. Aquesta horabaixa, novament a les 16.00 hores, es tornaran a reunir totes les parts i s’espera que l’acord sigui imminent.


Reunió per desconvocar la vaga de fems de Capdepera: l’empresa ofereix una pujada salarial del 7,5%

Fernández ha explicat avui a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que l’Ajuntament té poc marge de maniobra en aquesta negociació, perquè firmaren un contracte amb unes condicions determinades amb l’empresa adjudicatària que no recull les peticions actuals dels treballs. El batlle gabellí ha confirmat, però, que, una vegada aprovat el conveni autonòmic, s’asseuran amb les parts per incloure la taula salarial estipulada en aquest.

A més, els treballadors no han complit amb els serveis mínims del 60% decretats per l’ajuntament, perquè el sindicat els considera abusius. “Dintre d’una vaga, hi ha uns drets, però també unes obligacions. Unes obligacions que no s’estan complit per res”, denuncia Fernández, qui també ha agraït a la població el seu civisme davant la situació desencadenada per la vaga. A dia d’avui, la ciutadania ha intentat no emmagatzemar bosses de fems als contenidors, en la mesura que ha estat possible, i s’ha traslladat al punt verd per llançar els fems.

Així mateix, el batlle ha anunciat que el punt verd ja es troba “col·lapsat”. De fet, veïnats del municipi i treballadors d’establiments i negocis turístics denuncien haver-se trobat, des d’ahir, els contenidors situats al punt verd tancats i uns altres capgirats impedint el pas, una clara mostra de repulsa perquè la gent no hi llanci més fems. Des del punt verd de Capdepera, els han dit que es dirigeixin als contenidors de Coexa que es troben al polígon de Capdepera per poder tirar les escombraires.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica