Bon debut de Rafel Nadal a l’Obert d’Austràlia

El tennista manacorí supera el britànic Jack Draper, número 38 del món, en quatre sets i 3 hores i 41 minuts de partit. En canvi, Jaume Munar cau eliminat contra Svrcina

16/01/2023

9

Rafel Nadal aconsegueix la primera victòria de l’any en el moment més necessari, a la primera ronda de l’Obert d’Austràlia (7-5, 2-6, 6-4, 6-1). El manacorí s’ha imposat en quatre sets al britànic Jack Draper, número 40 del rànquing ATP. La primera mànega ha estat crucial per als interessos del manacorí. Tant és així, que l’ha celebrada com si es tractàs d’una victòria.

Després de guanyar per 7 a 5, el segon set ha començat amb un trencament per a Draper. Avantatge que ha sabut mantenir el rival i ampliar fins a col·locar-se 4 a 0 al marcador. Finalment, amb un 6 a 2, el 40 del món aconseguia, en 53 minuts, empatar el partit a un set sobre la Rod Laver Arena.

El punt clau de la tercera mànega ha arribat al quart joc. El manacorí aconseguia, amb un trencament, avançar-se fins al 4 a 1. Malgrat això, el britànic reaccionava amb un altre break i aconseguia empatar a 4. El número 2 del món, però, s’ha mantingut al servei i, al darrer joc, ha tancat el set amb un nou trencament (6-4).

Dominar al servei, però, no ha estat fàcil per a Nadal. El quart set, el definitiu, s’ha estrenat de nou amb un trencament per a Draper que, això sí, Nadal tot d’una ha corregit. Tres breaks ha fet en total el tennista mallorquí en aquesta darrera mànega, que li han servit per tancar el partit per 6 a 1, davant un Draper que arrossegava problemes a la cuixa. En qualsevol cas, victòria per a Nadal. Primera presa de contacte a Austràlia superada, en què el més important no és la manera de jugar sinó acabar guanyant. A segona ronda l’espera ara Mackenzie McDonald, 63 del rànquig ATP, que ha eliminat en cinc sets el seu compatriota Nakashima.

Per la seva part,  Jaume Munar ha caigut eliminat avui dematí a Austràlia. El santanyiner ha perdut a primera ronda del torneig, en tres sets, contra el 219 del món, Dalibor Svrcina. 6-3, 6-2, 6-2 en dues hores i 16 minuts de partit.