X

Rajoy defensa la innocència de Fernández Díaz i nega conèixer a Villarejo i la trama Kitchen

L'expresident del govern espanyol ha comparegut en la comissió d'investigació sobre la trama parapolicial d'espionatge a Luis Bárcenas

13/12/2021

Rajoy defensa la innocència de Fernández Díaz i nega conèixer a Villarejo i la trama Kitchen

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha defensat aquest dilluns en el Congrés la innocència del seu exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i el seu número dos Francisco Martínez, processats en la trama d’espionatge a l’extesorer del PP, Luis Bárcenas. “No crec que hagin muntat cap dispositiu”.

“La presumpció d’innocència es manté fins que la resolució judicial sigui ferma”, ha assegurat Rajoy en la darrera sessió de la comissió que investiga la trama parapolicial presumptament planejada en 2013 pel Ministeri de l’Interior per a fer-se amb documents comprometedors per al PP en poder de l’extresorer del partit Luis Bárcenas.

Rajoy també ha negat conèixer a l’excomissari Villarejo i que desconeixia la trama Kitchen. “No conec al senyor VILLAREJO i ni tan sols em consta haver-lo vist en cap lloc. No em vaig reunir amb el senyor Villarejo mai. No vaig parlar amb ell mai; no em consta que m’hagi enviat cap missatge i mai en la meva vida li he enviat un missatge”.

L’expresident ha respost a les preguntes dels diputats, el primer d’ells, el portaveu socialista Felipe Sicilia, a qui en un tibant interrogatori, Rajoy ha deixat clar que té una “magnífica” opinió dels responsables polítics d’Interior processats en l’Audiència Nacional, Fernández Díaz i Martínez. I ha assenyalat: “El jutge d’instrucció compleix una determinada funció en el procés (…). La presumpció d’innocència és un dret. Crec que hauria de ser més prudent a imputar a la gent activitats delictives”.

Preguntat sobre el finançament il·legal del PP, l’expresident també ha negat l’existència d’una comptabilitat paral·lela i ha subratllat que el partit ha estat condemnat com a partícip a títol lucratiu, una figura que exigeix que es desconeguessin els fets, que ha atribuït a Bárcenas.

La seva compareixença, l’última de la Comissió, ha estat envoltada d’una gran expectació: entorn d’una trentena de periodistes li han esperat a les portes de la Sala, a la qual ha accedit acompanyat de la portaveu del PP, Cuca Gamarra; i d’altres representants del partit com Ana Pastor.

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris