X

Rajoy: “És impossible governar un país amb un Congrés tant fraccionat i amb partits que tenen un diputat”

Aquestes són algunes de les declaracions que ha fet Rajoy en la seva intervenció a Palma en una conferència organitzada pel Cercle d'Economia de Mallorca

27/01/2022

Rajoy: “És impossible governar un país amb un Congrés tant fraccionat i amb partits que tenen un diputat”

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha criticat aquest dijous la “infantilització” de la política i ha alertat del “risc de contagi” dels populismes. Rajoy ha participat en un hotel de Palma en la primera conferencia-col·loqui de l’any del Cercle d’Economia de Mallorca en la qual ha compartit les seves experiències i reflexions sobre la situació actual. L’acte ha servit també per a presentar el seu llibre ‘Política para adultos’, del qual ha extret la majoria de reflexions que ha compartit.

Aquestes són alguns de les declaracions que ha fet Rajoy en la seva intervenció:

◼ “Defens la monarquia i defens el rei Joan Carles I. Està sent atropellat de manera inmisericorde”.

◼ “És impossible governar un país amb un Congrés així de fraccionat. Amb partits que tenen un diputat o dos”.

◼ “Defens el bipartidisme i la història del bipartidisme. Aquests partits que van dir que sortien per regenerar la democràcia no han fet res. Els dos grans partits nacionals en els darrers 40 anys algunes coses han fet en benefici d’aquest país”.

◼ “Un govern Frankenstein amb partits com Bildu o ERC, fa inviable qualsevol tipus de consens sobre temes que afecten la nació”.

◼ “El llenguatge inclusiu és una mostra més de populisme. És pur infantilisme i a més, de pensar que la resta som beneits”.

◼ “Defens la independència de la Justícia. I apost perquè es retiri la figura de l’acusació particular. Molts de partits polítics se n’aprofiten per allargar el judici i estar als mitjans”.

◼ Critica els “judicis paral·lels” que al seu parer ha rebut l’expresident valencià Francisco Camps: “Un periòdic nacional va dedicar 169 portades en 3 anys a un president d’una comunitat. Mai no va ser condemnat per cap tribunal. Li han destrossat la vida”.

◼ “S’ha de fer reformes estructurals -en l’economia- i s’ha de controlar la despesa pública. I no s’ha de ser doctrinari, com està passant amb la reforma laboral”.

Rajoy ha arribat a l’hotel acompanyat del president del Cercle, José María Vicens, i de la presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, amb qui abans ha mantingut una reunió, i altres dirigents de la formació a les Illes.

A l’inici de l’acte, Vicens ha resumit la trajectòria vital i política de Rajoy i fins i tot ha assegurat que “li ha presentat una PCR negativa” ja que l’expresident va haver de cancel·lar l’assistència a un acte a Salamanca dilluns passat després d’haver donat positiu per covid-19.

El president del Cercle d’Economia ha ressaltat el compromís, la prudència i la determinació de Mariano Rajoy al llarg de la seva trajectòria política.

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris