X

Ramon Vidal, director del Palau de Congressos de Palma: “Crec que a final d’any ja haurem tornat a les xifres de 2019”

El gener, Mercedes Benz durà a Palma comercials d'arreu d'Europa que segons el director gerent suposaran 16.000 estades hoteleres a la ciutat

03/10/2022

Ramon Vidal, director del Palau de Congressos de Palma: “Crec que a final d’any ja haurem tornat a les xifres de 2019”

El sector mèdic i científic continua sent majoritari en l'activitat de congressos. A la imatge, un congrés de medicina familiar a Palma

Aquesta primera setmana d’octubre, un milenar de professionals de l’odontologia d’arreu d’Europa participen al Palau de Congressos de Palma d’una trobada sobre el disseny de peces i materials per dentistes a través de programació informàtica. Els seguiran els cardiòlegs en la celebració del seu Congrés Nacional que aplegarà a Ciutat més de 2.000 metges i, més endavant, serà l’al·lergologia pediàtrica la protagonista amb més de 1.500 convidats. I suma.

Melià Hotels – explotador de la infraestructura pública- no esperava una recuperació tan ràpida de l’activitat congressista a la ciutat com la que ha experimentat d’abril ençà – gràcies en part a la programació d’esdeveniments ajornats durant la pandèmia-, i confia que a final d’any s’hauran assolit les mateixes xifres que el 2019, quan es va calcular un impacte econòmic de 25 milions d’euros per la capital balear.

“Ha anat molt ràpid”, diu Ramon Vidal, director del Palau, al programa ‘Al Dia’ d’IB3 Ràdio abans d’ampliar que, consolidada la presència de la plaça palmesana en el mercat medico -científic a nivell estatal, s’està treballant ara en la incursió en l’àmbit europeu en competició amb les principals capitals i, més directament, amb les espanyoles Sevilla i Màlaga. “Ja ens veuen com un important competidor del MICE (Reunions, Incentius, Convencions i Exhibicions, en l’original anglès)”, diu el responsable gallec que augura que serà d’aquí a dos o tres anys quan es veurà el fruit d’aquesta entrada en la competència per acollir “sobretot trobades mèdiques i científiques de caràcter europeu”.

Amb el de la medicina i altres branques científico -sanitàries, l’alimentació, l’educació i la tecnologia, són els altres grans pilars del negoci. La primera setmana de desembre tornaran els odontòlegs amb unes jornades sobre estètica en aquest àmbit. Hi ha altres més de 1.500 assistents previstos. El 8 de gener serà el torn d’una plataforma de solucions digitals per a la banca que acollirà participants de 40 països durant més de deu dies. I l’endemà de Sant Sebastià, arribarà el plat fort amb Mercedes Benz, que per promocionar la seva nova línia de vehicles elèctrics, durà a Mallorca comercials d’arreu del continent fins a sumar pel sector hoteler “16 mil estades”, avança Vidal.

I això que, lamenta el també responsable de Melià Hotels, la logística que pot oferir el Palau dissenyat per Francisco Mangado està limitada a un màxim de tres mil persones i faltaria un recinte firal per encabir majors concentracions de persones com les que es mouen en el mercat de les fires. “A Sevilla, tenen capacitat per 15.000”, diu.

03/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT