X

Ratificat el preacord al sector del metall: pujada salarial del 12% en els pròxims tres anys i un 2% de paga per indemnització

Mentre els sindicats celebren aquesta pujada, les patronals valoren positivament que s'hagi posat punt final a la vaga

18/05/2023

Ratificat el preacord al sector del metall: pujada salarial del 12%25 en els pròxims tres anys i un 2%25 de paga per indemnització

Imatge de la reunió entre patronal i sindicats al TAMIB d'aquest dimecres capvespre.

Redacció

Ratificat, al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes (TAMIB) el preacord que han assolit sindicats i patronal al sector del metall de les Illes. Aquest document recull una pujada salarial del 12% en els pròxims tres anys per als més de 40.000 treballadors del sector, i un 2% de paga per indemnització en el moment que se signi el conveni. Mentre els sindicats celebren aquesta pujada, les patronals valoren positivament que s’hagi posat punt final a la vaga.

Els sindicats afirmen que estan satisfets. Asseguren que es tracta d’una de les pujades de sous més altes que hi ha hagut en els darrers convenis que s’han signat a la nostra comunitat. Dilluns capvespre, CCOO, UGT i USO convocaran els treballadors en assemblea perquè ratifiquin aquest preacord després de sis mesos de negociacions. Quant a les patronals, el portaveu, Joan Marimon, de FEBAME, espera que aquest pacte serveixi per aturar les vagues i les mobilitzacions.

Cal recordar que en 72 hores, les parts s’han reunit cinc vegades. La darrera, la d’aquest dimecres, en principi, ha de ser la darrera de les trobades. Darrere aquesta firma hi ha hagut una jornada de vaga, piquets informatius i mobilitzacions.

18/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris