Reacció de campió: l’Illes Balears Palma Futsal defensarà la corona europea

Els de Vadillo remunten un 4-2 advers i, a la tanda de penals, segellen la seva presència a la final de la Champions. El Barça serà el rival.

03/05/2024

Havia de ser als penals. Tan maleïts en altres competicions, però tan prolífics a la Champions. Aquesta vegada, donen un bitllet a la final. Els mallorquins podran defensar títol.

A la tanda, tots els primers llançaments han acabat en gol. Vilian, Rómulo i Neguinho pel Palma. Arthur, Bruno Coelho i Afonso Jesus pel Benfica. Gordillo, molt tranquil, posa el 4-3. I Barrón entra en acció. El capità, que no havia començat la tanda, evita el gol d’un ex estimat: Diego Nunes. Marcelo pot tancar la victòria, però Leo Gugiel ho evita. Però res evitarà la glòria de Carlos Barrón. Amb una altra aturada, dona el triomf a l’Illes Balears Palma Futsal.

Abans, al partit, ha tocat patir molt. Al minut 7, Lucio Rocha i Afonso Jesús aprofiten, des del punt de penal, la manca de tensió de la defensa mallorquina per fer el primer gol del partit. Per sort, Gordillo aconsegueix fer l’empat dos minuts després. Sense temps per pair l’empat, una nova errada de la defensa deixa Jacaré sense oposició a pocs centímetres de la porteria, i el pivot no desaprofita el regal per fer el 2 a 1. A l’altra part de la pista, Leo Gugiel frustrava una vegada rere l’altra les espitjades d’un Palma implacable en el seu objectiu de cercar l’empat, però incapaç de moure el marcador abans del descans.

Era obvi que encara es veurien més gols, però ningú esperava que el del Benfica arribaria tan aviat. Al minut i busques d’encetar el segon temps, i després d’una nova imprecisió defensiva, Lucio Rocha supera amb un subtil toc Carols Barrón per fer el 3 a 1. La lluita, i l’esperança, no l’han perduda en cap moment els de Vadillo. Ni tan sols quan a 8 minuts per al final l’equip quedava amb un jugador manco durant dos minuts per l’expulsió d’Ernesto. Superat aquest obstacle Vadillo aposta per un canvi a la porteria. Entra Luan Muller per afegir un home més a l’atac, i la jugada no li pot sortir millor. Gol del Brasiler a 6 minuts del final. Encara, però, en queda un per a l’empat, i a la recerca d’aquest, apostant pel porter jugador, arriba la poalada d’aigua congelada. Lucio Rocha marca el 4 a 2 a tres minuts i mig pel final.

Probablement, la gran majoria d’equips haurien tirat la tovallola. Però el Palma no és com la gran majoria dels equips. Vadillo no claudica amb la seva aposta del porter jugador, i cuinant a foc fluix la jugada, Marcelo aconsegueix fer el 4 a 3 a dos minuts i mig pel final. I un minut després, Gordillo confirma la remuntada amb una puntada exquisida que passa per davall les cames de Gugiel.

Amb el partit ja a la pròrroga, les millors oportunitats continuaven sent del Palma. Romulo des de el punt de doble penal, i Rivillos, han fregat el gol.

Però avui, el destí volia que el triomf tornàs a arribar des dels 6 metres. Els penals, ja no són una xacra per al Palma Futsal.