cultura

Reclamen 20 mil euros a l’empresa que va vendre les entrades del concert cancel·lat de Roger Hodgson a Palma

El Govern amenaça amb una sanció del doble del cost de les entrades si l'empresa no s'avé a retornar-les


Pilar Sánchez i Esperanza Figueroa varen comprar el gener de 2020 entrades per gaudir a l’agost d’aquell any a Palma del concert de Roger Hodgson, exlíder de Supertramp. Van fer la compra a través d’una comercialitzadora catalana, One World Music. Però l’acte es va cancel·lar per la Covid-19, i aleshores començà una altra aventura: recuperar els doblers. En el cas de l’Esperanza, havia comprat dos tiquets per un total de 250 euros i, tot i que One World Music es va comprometre a abonar-l’hi un mes després del concert, mai no ho va fer.

En el cas de la Pilar, però, després de fer molt de renou, ella sí va aconseguir que la comercialitzadora li tornàs els més de 500 euros de les seves entrades. Però l’empresa es va disoldre i els seus responsables varen desaparèixer. Malgrat que va ser una de les poques que va cobrar, na Pilar va posar-se al capdavant d’una plataforma d’afectats per ajudar els altres. Representa a un cinquantena de fans del músic que van comprar un total de 133 entrades per un valor aproximat de 13.000 euros. “Ho faig per amor propi”, diu, “i per la injustícia” amb què els ha tractat la companyia.

122 reclamacions que, estimen, suposarien un total de 50 mil euros

A banda d’aquest concert, One World Music va vendre entrades pel del cantant Antonio José i d’altres. En total, hi ha 122 reclamacions contra One World Music, 120 de Mallorca i 2 d’Eivissa, a la direcció general de Consum, que ja ha emplaçat a l’empresa a la Junta Arbitral de Consum. Jesús Cuartero, responsable de protecció de consumidors d’aquesta direcció general, calcula que si la cinquantena de fans de Hodgson reclamen 20 mil euros, 122 en reclamaran “entorn a 50 mil”. Tenint en compte que la multa serà, adverteix Cuartero, del doble, One World Music es pot enfrontrar a una sanció de 100 mil euros si no s’avé a negociar. “Si l’empresa es manté en la seva posició de no retornar els doblers”, diu Cuartero, “a banda de rebre una sanció del doble, en la via judicial el consumidor podrà reclamar-li el que li correspon”.

És la via que baralla Sandra Sánchez, que va adquirir entrades a One World Music per al concert d’Antonio José. “El tema és un poc crític“, diu, “amb persones a qui els deu més de 400 euros, que van comprar més de 10 entrades i en la situació de crisi que hem viscut”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Jorge López Morey 22/08/2021

    El problema real es que la empresa se ha disuelto y aunque les pongan una demanda la empresa ya no existe el administrador y responsable se va de rositas. una de las cosas sorprendentes es la poca utilidad de “consumo” pues al ser un simple mediador, no resuelven nada. Lo más increíble aún es que el administrador de esta sociedad participa en otras empresas a día de hoy haciendo la misma operativa… Si se suspendiese algún concierto,volvería a estafar a los consumidores y nadie lo detiene.

Cercador |


més contingut relacionat

Monxos, multiversos musicals d’un món millor

El grup mallorquí actuarà en un nou format de trio pseudoacústic aquest divendres al concert 'Melodies a l'aire' de Campanet

Mor Maties Estrades, músic i fundador d’Els Valldemossa

Just fa dos anys, el 20 de setembre de 2019, va morir el cofundador Tomeu Estaràs als 78 anys

La nit de l’art de Palma celebra el seu 25è aniversari amb ganes de normalització

Hi han participat 17 galeries amb creacions nacionals i internacionals

Palma celebra la 25ª edició de la Nit de l’Art

Algunes exposicions es mantindran fins el mes de novembre, quan es clausurarà la Nit de l'Art