X
19

Reclamen un protocol adequat per a alumnes amb altes capacitats

Hi ha infants amb altes capacitats no identificades que a classe s'avorreixen

12/09/2022

Reclamen un protocol adequat per a alumnes amb altes capacitats

Famílies, educadors i sanitaris defensen la necessitat d’establir un protocol que pugui ajudar a detectar els alumnes amb altes capacitats. Aquest cap de setmana passat l’Associació ABSAC, que aglutina les famílies, ha celebrat un esdeveniment per donar a conèixer les altes capacitats.

Tots coincideixen que un protocol és necessari. I com més aviat millor perquè cal detectar, però també identificar. Segons Rosa Rodríguez, professora titular de la UIB, “es passen proves estandarditzades” per determinar si la persona o l’infant té els indicadors suficients per considerar que té altes capacitats.

Hi ha infants amb altes capacitats no identificades que a classe s’avorreixen. Per a ells, els estímuls són imprescindibles. Rodríguez afirma que els infants es poden avorrir i això pot causar que es desanimin a l’escola i en baixi el rendiment, fins i tot podria ocasionar un abandonament escolar.

Les sessions organitzades per ABSAC pretenen difondre la superdotació, la precocitat i el talent. Deixant de banda, això sí, els mites. Maria José Frutos, secretària i assessora d’aquesta associació, explica que les persones amb altes capacitats a vegades treuen resultats acadèmics deficients. Frutos diu que l’afirmació que tots els que tenen altes capacitats treuen notes excel·lents és un mite que fa molt de mal.

En Diego ha avançat un curs, de primer va passar a tercer de primària. De ben petit va començar a llegir i escriure; però a l’escola, assegura, que no sempre ho ha tengut fàcil. Conta que moltes de vegades a l’escola es creaven tensions amb els companys que li feien befa quan treien més bones notes que ell. Les altes capacitats són, en general, hereditàries. És important detectar-les perquè puguin créixer també en altres àmbits, com la música o el dibuix.

12/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT