societat

Reclamen una depuradora nova a Vallgornera

L'import de l'obra costarà 20 milions d'euros

Reclamen+una+depuradora+nova+a+Vallgornera

La Conselleria de Medi Ambient, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Llucmajor cerquen conjuntament una solució per construir els serveis de depuradora i Clavegueram a la zona costanera de Vallgornera. L’estiu passat es varen paralitzar les llicències d’obra per preservar la zona d’especial interés mediambiental, i ara l’Ajuntament té problemes per executar-hi obres de servei.
A més el consistori rep cada dia queixes dels veïnats de Vallgornera afectats per la paralització de les llicències d’obra.
Amb tot, però, el consistori reclama com a possible solució la construcció d’una depuradora i un clavegueram especial que no faci malbé la zona protegida, per no agreujar més el problema mediambiental.
El Consell i el Govern han aceptat cercar una solució conjunta i mediar per trobar el finançament del projecte a través dels fons europeus. En total l’obra costaria prop de 25 milions d’euros, 20 per instal·lar el clavegueram i 5 per a la construcció d’una depuradora.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Salut crida a la calma: “La mortalitat del coronavirus és del 0,7%; la grip és més letal”

El Govern ha convocat el comitè d'alertes perquè creu que és "probable" que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) modifiqui...

L’activista afganesa Nadia Ghulham parla dels drets humans als joves menorquins

Presenta a la Biblioteca de Maó el seu llibre "El secret del meu turbant"

Medi Ambient rebutja la modificació sobre prohibició del lloguer turístic en plurifamiliars de Sant Josep

L'òrgan balear afirma que la documentació és confusa i desordenada, sense cap estudi ni justificació de la proposta.

Principi d’acord per garantir la continuïtat de l’escorxador de Palma

Les parts implicades ultimen un compromís que farà possible mantenir l'activitat a Mercapalma, on se sacrifiquen prop de la meitat...