societat

Rècord de demanda de bicicletes enmig d’una greu crisi de subministrament

Els efectes de la pandèmia en les dues principals fàbriques de components tenen el sector amb l'ai al cor

R%C3%A8cord+de+demanda+de+bicicletes+enmig+d%27una+greu+crisi+de+subministrament

Mai no s’havien venut tantes bicicletes com l’any passat. Segons l’Associació de Marques i Bicicletes d’Espanya (AMBE), al país se’n van vendre 1.500.000, una xifra rècord. Suposa un augment del 24% respecte l’any anterior.

Però aquesta gran demanda topa frontalment amb un problema greu de subministrament de components (cadenes, plats, pinyons…). Les dues fàbriques principals, Shimano i Sram, que són a Taiwan, van haver de tancar durant dos mesos per mor de la pandèmia i encara no han tornat a recuperar el 100% de la producció.

Això, sumat als retards amb el transport marítim que ha de fer arribar el material des d’Àsia, fa que les botigues i els tallers tenguin una gran falta d’estoc.

La botiga Jo&Bikes de Palma confirma que el 2020 ha venut molt més (calculen que un 40% més de bicicletes urbanes i elèctriques i un 30% més d’esportives). Però tot immersos en una situació estressant per la incògnita sobre els temps d’espera per rebre el material.

La tenda Tucano, especialitzada en elèctriques, s’ha trobat en el mateix problema. De fet, ja han venut totes les bicicletes reservades per a aquest any i han optat per no encarregar-ne més fins que no vegin més clara la situació. Mentrestant, se’ls acumulen les bicicletes per reparar, ja que no en reben els components necessaris.

Per assegurar-se no quedar sense estoc, d’algunes marques ja han hagut de fer comandes per al 2023.

També ha augmentat la venda en el mercat de segona mà, fet que ha suposat també un increment dels preus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La segona dosi de la vacuna contra la Covid pot donar més reacció, sobretot a les dones

Segons Luís Ignacio Martínez Alcorta, vocal de l'Associació Espanyola de Vacunologia, el sistema immunitari, l'edat i el sexe són factors...

Comencen les oposicions de docents

5.000 persones aspiren a una de les 1.144 places de professor de tots els nivells educatius

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Per contra, gairebé una de cada cinc, empitjora quant a freqüència i intensitat dels símptomes de la malaltia. Es calcula...

Rissagues de més d’un metre al port de Ciutadella

L'increment del nivell de l'aigua ha afectat sobretot la zona de la colàrsega