economia

Rècord en inversió hotelera durant el 2018

A les Balears, la compra d'hotels i edificis per a ús turístic ha sumat 944 milions d'euros, la segona comunitat amb més volum inversor

R%C3%A8cord+en+inversi%C3%B3+hotelera+durant+el+2018

La inversió en la compra d’hotels s’ha disparat al llarg del 2018 i ha superat totes les previsions, segons la consultora immobiliària Colliers International. A les Balears, ha passat de 568 milions l’any 2017 a 944, un augment del 66 per cent.

Les Balears i les Canàries són les destinacions que més inversió han generat. Juntes, representen més de la meitat del total. Això s’explica per l’interès dels fons internacionals pel negoci vacacional, per damunt de l’hoteleria urbana. La operació més gran ha estat la compra per part del major fons d’inversió immobiliari mundial, Blackstone, de la societat cotitzada Hispania, propietària d’hotels operats per Barceló, Alúa, Fergus i Occidental a les Illes.

A tot Espanya s’ha arribat als 4.800 milions d’euros, un 23 per cent més que l’any anterior. La xifra inclou la compra d’edificis per transformar-los en establiments hotelers. Dues cadenes hoteleres balears, Meliá i Riu, destaquen com a inversors nacionals. Però el capital estranger representa gairebé el 71 per cent de la inversió total.

Els experts de Colliers asseguren que el 2018 ha estat un any excepcional i que aquestes xifres difícilment se superaran el 2019 per l’alentiment de l’economia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Trivago, demandada als EUA per fer negocis a Cuba

La companyia amb oficines a Palma podria anar als tribunals en virtut de la llei Helms-Burton

Les Balears, la tercera Comunitat on més part del salari es destina al lloguer

Un estudi d'Infojobs i Fotocasa indica que els illencs destinen un 41,7% del sou a pagar l'arrendament

La plantilla d’FCC garanteix la neteja per Sant Joan però amenaça amb una vaga en ple agost

Es posen de termini fins al 20 de juliol per assolir un acord de millora de les seves condicions laborals