X

Recordant les cinc milicianes assassinades a la Mallorca del 36

Al cementiri de Manacor se'ls ha retut homenatge, i el documental "Milicianes" recorda el seu tràgic relat

28/09/2018

Recordant les cinc milicianes assassinades a la Mallorca del 36

Javi Pujol

I al cementeri de Son Coletes de Manacor s’ha retut aquest divendres homenatge a les cinc milicianes assassinades el cinc de setembre del 36.  A l’acte hi han assistit familiars de les cinc dones catalanes que viatjaren a Mallorca amb les tropes republicanes del capità Bayo.

Han volgut recordar-les i agrair la feina d’aquells que han mirat per recuperar la identitat perduda i oblidada tants d’anys, diuen. Tot, en un dia en què el Govern i la Generalitat de Catalunya han signat un conveni per impulsar projectes de reparació de les víctimes de la dictadura.

Aquesta és una mostra de “Milicianes”, la història de les cinc infermeres que van ser executades pels feixistes a principis de la Guerra Civil a Manacor. Un relat que es construeix a partir del diari escrit per una d’elles i una foto de grup que es va fer poc després de ser detingudes.

Cinc milicianes que han estat oblidades per la història, però no per les seves famílies. Ara, aquesta producció trenca amb l’oblit i aporta noves dades de les dones. Aquest dijous, “Milicianes” es va preestrenar al Rivoli de Palma.

Tania Balló i Jaume Miró han dirigit la investigació. Ara, després de més de dos anys recerca i producció, Milicianes veu la llum. S’estrenarà el 2 d’octubre a les 22:45 del vespre a IB3.

28/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris