MENORCA

Recórrer el poblat de Son Catlar a través de l’ordinador ja és possible

Un arqueòleg recrea en 3D les peces més emblemàtiques del poblat de Son Catlar i de les coves des Càrritx i Es Mussòl


Els jaciments de major interès del patrimoni arqueològic de Menorca ja es poden veure i tocar des de ca nostra, sense la necessitat d’anar a visitar-los. Un arqueòleg ha recreat de manera virtual les peces més emblemàtiques del poblat de Son Catlar i de les coves des Càrritx i Es Mussòl.

Us imagineu poder fer una visita virtual a Son Catlar? Poder recórrer el jaciment des de casa a través de l’ordinador? Tot això ja és possible. El jove arqueòleg Bruno Parés ha recreat alguns dels béns més preuats del patrimoni de Menorca.

L’expert ha participat des de 2016 en tasques a diversos jaciments de Menorca, entre ells la Cova des Càrritx i Es Mussol, creant còpies en 3D de materials que es trobarien en perill fora de les coves. Parés també ha format part dels equips d’arqueòlegs que han fet feina en els derelictes de Binissafúller o Cales Coves.

L’ús de les noves tecnologies serveix per posar l’arqueologia a l’abast de tothom, a més de ser una eina útil per evitar, controlar i prevenir els espolis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |