X

Recta final de legislatura marcat per l’enfrontament acarnissat, també a l’Ajuntament de Palma

Els socialistes han aprofitat el dinar de la presidenta Marga Prohens amb José María Rodríguez per atacar els populars. Un intercanvi d’acusacions i retrets al qual s’hi han sumat la resta de formacions

30/03/2023

Recta final de legislatura marcat per l’enfrontament acarnissat, també a l’Ajuntament de Palma

Penúltim ple de mandat a l’Ajuntament de Palma amb regust electoral. Molts de temes a l’ordre del dia i tots els grups a punt per a la carrera. La recta final de la legislatura ha sobrevolat tot el ple de l’Ajuntament de Palma. El grup popular proposava reprovar el batle José Hila i la regidora Angélica Pastor per la seva gestió al capdavant de la policia de Palma però avui, tot anava de girs de guions. “Parlen d’uns fets però aquí no hi ha ningú condemnat. Sap on hi ha algú condemnat? Aquí hi ha algú condemnat”, ha dit el portaveu del PSIB-PSOE, Xisco Ducrós, tot mostrant imatges del dinar en què apareixia la presidenta del PP, Marga Prohens, amb José María Rodríguez. “Basta de pagar favors, que basta de Titos Bernis, que basta de cas Ports, de Multimèdia i de comprar vots amb els ERE”, li ha respost la portaveu del PP de Palma, Mercedes Celeste.

Un ple en què s’han tocat gairebé tots els pals: propostes amb poca concreció per millorar els accessos al Passeig Marítim per unanimitat; d’altres amb menys acord per erradicar el que l’oposició considera de propaganda publicitària i fins i tot, les propostes presentades per separat per VOX i PSOE, aquesta amb urgència, per protegir la Setmana Santa de Palma.

També s’ha debatut sobre la voluntat del Govern perquè Palma posi en valor les Homilies d’Organyà, un dels primers textos documentats en català, a través d’una escultura com ja han fet a d’altres territoris de parla catalana i també a la resta d’illes. “No sé com dir-li que els Països Catalans no existeixen, ni existeix Nàrnia, ni la Terra Mitjana”, ha dit el regidor de VOX, Sergio Rodríguez. “Vostè té una mica de caos al cap”, li ha contestat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

No hi han faltat tampoc les referències al comerç. Des del consistori creuen que, finalment, en els propers dies es podrien llançar els vals descompte. Avui, Dia europeu del Dret a l’Habitatge, la PAH també ha demanat al consistori fer polítiques per protegir els més vulnerables.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris